Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
«Батьківщина» дала голоси за бюджет в обмін на призначення «своєї» людини в держпідприємство – нардеп

Фракція Батьківщина вперше за багато років підтримала своїми голосами Держбюджет.

Фото ЕП.

«Батьківщина» дала голоси за бюджет в обмін на призначення «своєї» людини в держпідприємство – нардеп

11 листопада Кабінет міністрів призначив на посаду в.о. голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації Андрія Власенка, який раніше був звільнений з посади голови «Укрліктрави» через неефективність і погані фінансові результати

Пізніше, як ЕП з посиланням на «Слово і діло», з сайту Міністерства економіки видалили повідомлення від 26 жовтня про те, що Власенко був звільнений з посади керівника ДП «Укрліктрави» через неналежне виконання службових обов'язків і незадовільний фінансово-господарський стан підприємства.

«На підставі службового розслідування, інформації про незадовільний фінансово-господарський стан підприємства, а також у зв'язку з неналежним виконанням своїх службових обов'язків, був звільнений начальник ДП «Укрліктрави» Андрій Власенко», - йшлося в повідомленні пресслужби Мінекономіки, зміст якого зберігся в кеші Google.

«Начебто, що спільного між голосуванням за Бюджет в першому читанні і призначенням менеджменту зернової держкомпанії... Звичайно, велике добре серце❤. Love is... коли 19 сердець б'ються в унісон».

Також в Мінекономіки ще кілька тижнів тому заявляли, що загальний податковий борг по підприємству становить понад 12 млн грн. Всі рахунки підприємства заблоковані, звіти по ПДВ і ЄСВ не представлені, як і фінансові плани підприємства.

«Також в ході перевірок було виявлено, що за юридичною адресою підприємство практично не знаходиться. Штат працівників відсутній (не має юридичної, фінансової, кадрової та інших служб)», - йшлося у видаленому повідомленні.

Народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк вважає, що призначення Власенка відбулося в результаті домовленостей уряду з Блоком Юлії Тимошенко. Раніше Власенко був депутатом Миколаївської обласної ради від БЮТ.

На думку нардепа, в обмін на призначення Власенка фракція Тимошенко проголосувала за держбюджет у першому читанні.

«Начебто, що спільного між голосуванням за Бюджет в першому читанні і призначенням менеджменту зернової держкомпанії... Звичайно, велике добре серце❤. Love is... коли 19 сердець б'ються в унісон», - написав Железняк.

Нагадаємо, в кінці жовтня Кабмін виключив зі списку об’єктів великої паиватизації три держкомпанії, в тому числі Державну продовольчо-зернову корпорацію.

Джерело: ЕП.
Telegram Channel