Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Будуть помирати: скільки ще українців піде з життя через коронавірус

До кінця цього року в Україні кількість померлих від нового коронавірусу COVID-19 становитиме 20 тисяч людей

Фото УНІАН.

Будуть помирати: скільки ще українців піде з життя через коронавірус

Екс-міністр економіки вважає, що уряд не вводить жорсткий карантин через відсутність грошей на компенсації

До кінця цього року в Україні кількість померлих від нового коронавірусу COVID-19 становитиме 20 тисяч людей.

Реклама Google

У ваших цифрах ми можемо побачити, що 9 тисяч людей загинуло. Це приблизно половину зараз ми бачимо активних випадків з усіх, що є. Помножте це на два - і ви знатимете, що до кінця року загине 20 тисяч людей загалом.

Про це заявив екс-міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та президент Київської школи економіки Тимофій Милованов в ефірі ток-шоу «Право на владу», передає ТСН.

«У ваших цифрах ми можемо побачити, що 9 тисяч людей загинуло. Це приблизно половину зараз ми бачимо активних випадків з усіх, що є. Помножте це на два - і ви знатимете, що до кінця року загине 20 тисяч людей загалом. Якби не були б змінені критерії у вересні та серпні, за нашим моделюванням... Я маю сказати, що моделі помиляються, тобто, це не абсолютна правда. За нашим моделюванням, кількість загиблих у країні на кінець року була б 4-6 тисяч. Тобто, вже один раз вибрали політичну доцільність - і втратили 14-16 тисяч людей», – зазначив Милованов.

Він додав, що зараз в Україні знову обирають політичну доцільність.

«Чому ми не вводимо жорсткий карантин, який правильно робити? Відповідь на це: тому що у нас немає грошей компенсувати тому бізнесу, який буде змушений не працювати», – зауважив Милованов.

Нагадаємо, 11 787 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 13 листопада 2020 року. Зокрема, захворіли 388 дітей та 555 медпрацівників.
 

Telegram Channel