Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи скасовують на Волині весілля через карантин вихідного дня

Чи гулятимуть весілля?

Фото ілюстративне.

Чи скасовують на Волині весілля через карантин вихідного дня

Що робити, якщо весілля планували в неділю?

У середу 14 листопада  уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня і скасував адаптивний карантин. Обмежувальні заходи ухвалили на рівні держави, попри масові протести рестораторів, працівників закладів харчування, підприємців. Щоправда, деякі міста заявили, що логдауну у них у вихідні – не буде. Зокрема, Львів, Рівне, Черкаси, Тернопіль.

На Волині у суботу і неділю, попередньо, дотримуючись рішення уряду, у вихідні – таки буде карантин.  Але як бути молодятам, які планували на вихідних весілля? Чи скасовують через нові обмеження святкування, інформаційне агентство ВолиньPost розпитало у тих, хто бере безпосередню участь в організації весіль.

Весільний фотограф Сергій Матвійчук розповів, що поки пари не скасовували жодної зйомки, запланованої на вихідні. «Не скасовували фотосесії ні пари, ні компанії. Зізнаюся, що цього року набагато більше роботи, аніж у минулі роки. Набагато. Львів не закрили і нас, сподіваюся, теж», - зауважив фотомитець.

Луцький фотограф Андрій Тарасюк також каже, що поки ніхто не просив скасувати зйомку або ж перенести її на інший день.

За словами ведучого заходів Назара Пащука, загалом карантин різко вдарив у весільну сферу, забравши чимало клієнтів, зокрема у весільних ведучих.

«Роботи було значно менше, аніж раніше. Багато замовлень переносили або зовсім відміняли. Весільний сезон зараз закінчений», - прокоментував він.

Луцька майстриня зачісок і макіяжу Вікторія Королюк зазначила, що перезапису через карантин вихідного дня не було.
 «Дуже відчувається загальний спад клієнтів. Карантин вплинув і на охочих навчатись візажу, бо люди заощаджують кошти. Активність була до виборів включно, після того клієнти боялись планувати весілля, адже переживали про можливе посилення карантину. І от сталось так, як гадалось», – розповіла Вікторія Королюк.

Як святкувати весілля, якщо ресторани зачинені? 

Бровістка та візажистка Олександра Андрійчук зізналася, що у вихідні відмінила запис лише одна наречена.

«За час карантину клієнтів стало значно менше, бо і святкувань поменшало. За 6 років моєї роботи такого не було», – зізнається майстриня.

За словами Оксани Ковб, яка чепурить наречених, поки записи через карантин вихідного дня не скасовували. «На карантині, коли дозволили весілля, все стабілізувалось, було аналогічно стільки ж замовлень, як і до обмежень, можливо, і більше», – поділилася вона.

Директор рекреаційного комплексу «Рестпарк» Назар Гусак розповів, що заклад закриватимуть на вихідні. Щоправда, замовлень на проведення весіль уже немає. За його словами, рекреаційний комплекс тепер робитиме ставку на формат кейтерингу.

 

Джерело: ІА Волиньпост.
Telegram Channel