Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
За дотриманням порядку в Луцьку стежать розумні камери

259 камер відеоспостереження встановлено у обласному центрі Волині в рамках проєкту «Безпечне місто».

Фото: Луцька міська рада.

За дотриманням порядку в Луцьку стежать розумні камери

В обласному центрі відкрили Центр безпеки міста

259 камер відеоспостереження встановлено у обласному центрі Волині в рамках проєкту «Безпечне місто». 75 з них обладано системою автоматичного розпізнавання державних номерних знаків автомобілів. Більшість з них розміщені у 55 мікрорайоні, а 80 – у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Зазначимо, що проєкт розпочали впроваджувати 5 років тому. Він покликаний посилити безпеку містян, запобігати правопорушенням, а водночас поліпшити контроль за роботою комунальних служб.

Ось, наприклад, у 55 мікрорайоні камери зафіксували забруднення проїжджої частини дороги забудовником, – розповідала, демонструючи картинку на відеостіні, директорка муніципальної варти Луцькради Юлія Сиротинська. – Наш диспетчер оперативно передає інформацію департаменту для того, аби можна вжити відповідних заходів.

259 камер відеоспостереження встановлено у обласному центрі Волині в рамках проєкту «Безпечне місто».

На сьогодні відеонаглядом покрито 55 мікрорайон, центральний парк культури і відпочинку, усі в’їзди у місто і виїзди, транспортні розв’язки. Встановлені камери повністю охоплюють окремі об’єкти, дають картину, що відбувається біля них. Це дає змогу оперативно реагувати на інформацію про порушення порядку і безпеки.

На встановлення камер виділено більш як п’ять з половиною мільйонів гривень. За їх роботою стежать у Центрі безпеки диспетчери . Поки що їх тут два. Згодом буде 6. До речі, до Центру безпеки планують інтегрувати камери, встановлені у приватних закладах, дитсадках, школах.

За словами наукового керівника проєкту Валерія Клебана, темпи розвитку системи «Безпечне місто» є найшвидшими в Україні. Досвідом впровадження її зацікавився навіть Харків, місто з великим бюджетом.

– Ми співпрацюємо і з поліцією, і з СБУ для того, щоб ця система була ефективною і ми могли використовувати її на повну потужність, – зазначив радник міського голови Ігор Поліщук. – Будемо продовжувати встановлювати камери в усіх мікрорайонах міста таким чином, щоб досягти їхньої високої щільності та максимальної ефективності.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel