Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Карантин «вихідного дня» у Луцьку: мерія просить не карати, поліція обіцяє адмінпротоколи

Наразі не ясно, як виглядатиме завтрашній карантин.

Фото Укрінформ.

Карантин «вихідного дня» у Луцьку: мерія просить не карати, поліція обіцяє адмінпротоколи

11 листопада Кабінет міністрів України скасував адаптивний карантин – поділ на карантинні зони вже відмінено, натомість в Україні запроваджено загальний карантин з «локдауном вихідного дня»

На правоохоронців покладено повноваження щодо забезпечення контролю виконання цього рішення. Як і раніше, поліцейські продовжують стежити за дотриманням карантинних обмежень в посиленому режимі. Адміністративні протоколи вони складатимуть на тих порушників, які не виконуватимуть законних вимог, - про це повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, йдеться у повідомленні на сайті волинської поліції. «Є порушення, коли обійтися без адмінпротоколу неможливо. Це випадки, коли люди відверто ігнорують дотримання обмежувальних вимог, і неодноразові попередження їх не зупиняють», - зазначив керівник поліції.
Закликаємо громадян з розумінням поставитись до обмежувальних заходів, адже вони необхідні для припинення розповсюдження небезпечного вірусу. Бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших близьких.

Закликав не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності підприємців та підприємств у випадку порушення ними постанови Кабінету Міністрів України щодо карантину «вихідного дня».

У поліції нагадали, що з початку введення в дію карантинних заходів на території області правоохоронці скали понад тисячу адміністративних матеріалів про порушення карантину щодо людей та розпочали 4 кримінальних провадження.

Водночас, сьогодні секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт направив листи начальнику Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрію Крошку та начальнику Управління патрульної поліції у Волинській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Андрію Крутеню, у яких закликав не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності підприємців та підприємств у випадку порушення ними постанови Кабінету Міністрів України щодо карантину «вихідного дня».

Він подякував керівникам правоохоронних органів краю за співпрацю та проявлене розуміння стосовно підприємців та підприємств під час помилкового встановлення зони «червоного рівня» епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у місті Луцьку в серпні цього року та висловив сподівання, що правоохоронці поведуться гідно та з розумінням й у цій ситуації.

Telegram Channel