Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Петиція про скасування карантину у вихідні зібрала необхідну кількість підписів

Станом на ранок 14 листопада петиція "Ні карантину вихідного дня! Ні обмеженням в здійсненні підприємницької діяльності!" набрала 26 948 з 25 тисяч необхідних.

Люди в медичних масках під час карантину, в Києві, 6 листопада 2020 р. Кабінет міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до кінця 2020 року. Фото Чузавков Сергій / УНІАН

Фото УНІАН.

Петиція про скасування карантину у вихідні зібрала необхідну кількість підписів

У документі вимагають не вводити в дію «карантин вихідного дня», а в разі його введення скасувати

За три дні петиція про скасування «карантину вихідного дня», який уряд запровадив 11 листопада, набрала 26 948 з 25 тисяч необхідних. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський. Про це інформує Суспільне.

У петиції йдеться, що рішення уряду суперечить деяким положенням Конституції та «матиме катастрофічні наслідки для економіки і соціокультурного життя». Підписанти вимагають скасувати у містах заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому, так і з обмеженням часу. Також у документі вказують про вимогу проводити консультації з громадськістю та представниками бізнесу кожного разу та з усіх питань щодо карантину.

Підписанти вимагають скасувати у містах заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому, так і з обмеженням часу. Також у документі вказують про вимогу проводити консультації з громадськістю та представниками бізнесу кожного разу та з усіх питань щодо карантину.

Станом на ранок 14 листопада петиція «Ні карантину вихідного дня! Ні обмеженням в здійсненні підприємницької діяльності!» набрала 26 948 з 25 тисяч необхідних та має ще 89 днів для підписання.

Що відомо

Карантин «вихідного дня» діятиме з опівночі суботи до опівночі понеділка в проміжку з 14 по 30 листопада. Заборонятиметься робота закладів громадського харчування, ТРЦ та розважальних закладів. На вихідних буде діяти повна заборона роботи культурних закладів, спортзалів, фітнес-центр, закладів розміщення, в тому числі готелів (окрім тих, що виконують соціальні функції).

Школи та дитячі садки в Україні можуть працювати під час загальнонаціонального карантину. Закриватися вони повинні, якщо понад 50% учнів і персоналу пішли на самоізоляцію.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін не планує запроваджувати в Україні суворого карантину, оскільки країна не може його собі дозволити. Але продовжував розглядатися варіант введення «карантину вихідного дня».

Президент Володимир Зеленський підтримав запровадження «карантину вихідного дня», проте Міністерство культури та інформаційної політики та комітет Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики виступили проти цього.

Telegram Channel