Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Пішохід був п'яний»: покарали водія, який біля Луцька збив людину

Внаслідок ДТП потерпілий отримав численні переломи.

Фото Pixabay.

«Пішохід був п'яний»: покарали водія, який біля Луцька збив людину

Суд покарав винувануватця умовно

В обласному центрі Волині судили водія, який у 2018 році у Милушах збив на трасі чоловіка, який перебігав дорогу. У суді водій свою вину не визнав, вказавши, що не порушив правил дорожнього руху, до того ж, пішохід, який перебігав трасу, був п’яний.

Чоловік стверджував, що він не мав технічної можливості уникнути наїзду на пішохода, оскільки останній зненацька почав перебігати проїзну частину дороги, при цьому перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп`яніння.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, передає volynnews.

Так, 27 липня у селі Милуші поблизу Луцька водій «Peugeot 605» на дорозі М-19 сполученням «Доманова-Ковель-Чернівці-Тереблече» збив чоловіка, який переходив дорогу справа на ліво відносно руху автомобіля. Внаслідок ДТП потерпілий отримав численні переломи.

Проте у суді водій свою вину не визнав, хоча не заперечував фактичних обставин. Чоловік стверджував, що він не мав технічної можливості уникнути наїзду на пішохода, оскільки останній зненацька почав перебігати проїзну частину дороги, при цьому перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп`яніння. Тож він просив суд виправдати його.

Натомість потерпілий просив визнати водія винним та задовольнити цивільний позов про відшкодування моральної шкоди.

Дослідивши усі матеріали справи, суд дійшов висновку, що водій «Peugeot 605» винний, тож йому призначили покарання у виді двох років обмеження волі, змінивши його на умовне.

Нагадамо, в Івано-Франківську від коронавірусу померла молода поліцейська.

Telegram Channel