Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Через тест на COVID-19 на дільницю у Луцьку не пустили спостерігача

Усі виборчі дільниці на території Луцької ОТГ відкрилися вчасно.

Фото Суспільне.

Через тест на COVID-19 на дільницю у Луцьку не пустили спостерігача

Комісія луцької дільниці №104 зранку проголосувала про недопуск спостерігача і видала письмову відмову

На одній з дільниць Луцька члени ДВК не пустили спостерігача, який мав при собі електронний варіант тесту на коронавірус, - про це Суспільного повідомила координаторка громадянської мережі «ОПОРА» Катерина Шарпата, передає suspilne.media.

Комісія пояснила це тим, що спостерігач не надав паперову довідку про відсутність хвороби. Наш спостерігач мав тест в електронній формі. Документ був надісланий з лабораторії.

Зі слів координаторки, комісія луцької дільниці №104 зранку проголосувала про недопуск спостерігача і видала письмову відмову.

Реклама Google

«Комісія пояснила це тим, що спостерігач не надав паперову довідку про відсутність хвороби. Наш спостерігач мав тест в електронній формі. Документ був надісланий з лабораторії», – розповіла Катерина Шарпата.

ОПОРА викликала на дільницю поліцію, спостерігач написав заяву. Також громадянська мережа буде оскаржувати недопуск спостерігача у Луцькій ТВК.

Станом на 10:00 ОПОРА зафіксувала ще кілька порушень. «На деяких дільницях недостатня кількість скриньок для голосування, є також процедурні порушення, але вони незначні», – каже координаторка мережі спостерігачів.

Загалом же, зі слів Катерини Шарпати, усі виборчі дільниці на території Луцької ОТГ відкрилися вчасно.

Нагадаємо, лучани та жителі ще шести міст вже протягом години вибирають у другому турі міських голів.

Telegram Channel