Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
 На виборах Луцького міського голови жінка проголосувала за межами кабінки (Фото)

Порушення.

Фото ілюстративне.

На виборах Луцького міського голови жінка проголосувала за межами кабінки (Фото)

Під час повторного голосування з виборів Луцького міського голови на дільниці №070322 у селі Сапогове виборчиня проголосувала за межами кабінки

Жінка похилого віку після отримання бюлетеня підійшла до скриньок та, поклавши бюлетень на одну з них, зібралася ставити позначку. Спостерігач ОПОРИ звернув її увагу, що волевиявлення слід здійснювати у кабінці. Однак виборчиня зазначила, що їй там не видно, а тут – «видніше».

Відтак, вона зробила позначку та кинула бюлетень у скриньку.

Виборчиня зазначила, що їй там не видно, а тут – «видніше».

 

 

Відповідно до частини 5 статті 248 Виборчого кодексу України  виборчий бюлетень заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчого бюлетеня забороняється присутність інших осіб, здійснення фото- та відеофіксації у будь-який спосіб. Виборець, який внаслідок порушення здоров'я (у зв'язку з інвалідністю, тимчасовим розладом здоров'я, віком) не може самостійно заповнити виборчий бюлетень, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншого виборця, крім члена виборчої комісії, кандидата у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, довіреної особи кандидата, уповноваженої особи організації партії, офіційного спостерігача.

Порушення.
Порушення.

 

 

Джерело: Громадянська мережа ОПОРА.
Telegram Channel