Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Важливі моменти при оформленні позики під заставу нерухомості в Україні: рекомендації юристів

Перед тим як позичити гроші, слід уважно вивчити договір.

Фото UniGroup.

Важливі моменти при оформленні позики під заставу нерухомості в Україні: рекомендації юристів

Сьогодні оформити кредит під нерухомість можна практично для будь-яких цілей, не заборонених законодавством. Так само як навчання дітей, дорогий ремонт, покупка обладнання

Отримання великої суми відразу - приваблива ідея для багатьох, проте, щоб уникнути проблем, слід звернути увагу на ряд важливих факторів.

Які пункти кредитного договору необхідно вивчити?

Нерідко українці, які оформили позику під заставу нерухомості, залишаються не задоволені співпрацею з кредитором. Чому так відбувається? Все дуже просто: перш, ніж отримати гроші під заставу квартири, слід уважно вивчити договір. При цьому, особливу увагу потрібно приділити таким чинникам:

  • фактична сума кредиту;

  • точний розрахунок вартості позики, зазначеної як в грошовому, так і в відсотковому еквіваленті. При цьому варто звернути увагу не тільки на відсоткову ставку, але і на сукупну вартість послуг нотаріуса, реєстратора, страхової компанії, оцінювача майна;

  • дата видачі та строки погашення - якщо кредитор видає гроші частинами, слід звернути увагу на дати банківських переказів і розміри грошових сум;

  • право позичальника на дострокове погашення кредиту;

  • відсоткова ставка - може бути вказана у вигляді щомісячних або річних виплат;

  • пункти про штрафні санкції - щоб отримати гроші під заставу квартири і не розчаруватися у виборі кредитора, слід уникати організацій, які вимагають сплати штрафів за прострочення платежів. Багато кредиторів навмисно приховують подібні пункти в договорах. Уникнути помилки допоможе тільки ретельне вивчення документів.

Вкрай важливо звернути увагу на умови дострокового розірвання кредитного договору. Варто пам'ятати, що багато банків здатні вимагати дострокового погашення всієї суми позики за будь-яке, навіть невелике порушення.

 

Переважна більшість українських банків працюють з позичальниками, якщо це не VIP-клієнти, за стандартними договорами. Якщо співробітники кредитуючої компанії переконують позичальника в тому, що договір потрібно переробити, в результаті чого на його сторінках з'являються досить спірні умови, то від співпраці з такою організацією краще відмовитися.

Чесні кредити в компанії «UniGroup»

Сьогодні отримати гроші під заставу квартири в банках стає все важче. Це пов'язано з необхідністю наявності хорошої кредитної історії, можливістю клієнта надати довідку про доходи і рядом інших нюансів. На збір документів і очікування заповітного кредиту може піти місяць. Якщо часу чекати немає, тоді краще звернутися за допомогою в компанію «UniGroup».

Той, хто бажає отримати гроші під заставу квартири в цій організації може розраховувати на абсолютно чесний і прозорий кредитний договір, в якому немає пунктів про приховані комісії, штрафні санкції та додаткові платежі.

Telegram Channel