Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волиняни ігнорують карантин вихідного дня: зареєстровано масу порушень

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

Волиняни ігнорують карантин вихідного дня: зареєстровано масу порушень

На всіх порушників склали адміністративні протоколи

За вихідні складено понад 40 адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень.

Реклама Google

Частина з них стосувалась порушення правил торгівлі під час «карантину вихідного дня». Оскільки 11 листопада Кабінет міністрів України запровадив «локдаун вихідного дня», поліція у вихідні забезпечувала дотримання обмежувальних вимог. На всіх порушників склали 41 протокол за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

З початку введення карантинних заходів на території області правоохоронці скали понад тисячу адміністративних матеріалів про порушення карантину щодо людей та розпочали 4 кримінальних провадження.

Загалом, за вихідні громадяни понад 30 разів повідомляли про ті чи інші порушення правил карантину: більшість з них знайшли підтвердження. Також мобільні групи поліції разом з працівниками Держпродспоживслужби самостійно виявили ряд порушень. 

Незважаючи на заборону працювати у вихідні розважальним закладам, ресторанам, кафе, спортзалам та непродуктовим магазинам, дехто з громадян вирішив обійти встановлені норми.  

Наприклад, вчора у Камінь-Каширському дільничний офіцер поліції зафіксував роботу одного з продовольчих магазинів міста, декілька схожих порушень задокументували у смт. Ратно та районі. 

А в Луцьку небайдужі громадяни повідомили на 102, що один із закладів харчування в центрі працює. Виїхавши на місце, поліцейські виявили, що у ресторані перебувають люди і він функціонує у звичному режимі. 

А в одному з закладів Рожищенського району, незважаючи на карантинні заборони, відбувалося весілля, де були присутні понад 20 осіб. 

Ми вкотре закликаємо громадян з розумінням поставитись до обмежувальних заходів. Бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших близьких.  

До слова, з початку введення карантинних заходів на території області правоохоронці скали понад тисячу адміністративних матеріалів про порушення карантину щодо людей та розпочали 4 кримінальних провадження.

Нагадаємо, на Рівненщині після «вихідного» карантину менше нових хворих і чотири смерті.

Telegram Channel