Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 Голуба продали за рекордних 1,9 мільйона доларів

Красуня на мільйони!

Фото ВВС Україна.

Голуба продали за рекордних 1,9 мільйона доларів

Стартова ціна го пташки була 236 доларів

Любитель пташиних гонок з Китаю купив дворічну голубку Нову Кім, вирощену в Бельгії, за $ 1,9 млн. Попередній рекорд належав голубу Армандо — минулого року за нього заплатили $1,4 млн.

Пташці всього два роки — і в 2018 вона домоглася своїх найбільших вершин, ставши найкращою молодою пташкою Бельгії і пішовши на пенсію. На продаж її виставили зі стартовою ціною в 236 доларів.

Попередній рекорд належав голубу Армандо — минулого року за нього заплатили $1,4 млн.

Реклама Google

Аукціон за неї тривав два тижні, але найгарячіша фаза очікувано настала у самому кінці. За останні півгодини два фанати пташиних гонок з Китаю під ніками Super Duper і Hitman підняли ціну на голубку на $325 тис. Перемогу здобув перший.

«Ця ціна просто неймовірна, особливо тому, що це дівчинка. Армандо був хлопчиком — зазвичай вони дорожчі за рахунок того, що можуть дати більше потомства», — наводить Reuters слова Ніколаас Гізельбрехта, глави федерації гоночних голубів PIPA.

Китай став новою меккою для любителів гоночних голубів — раніше це було хобі, поширене в Європі, а особливо в Бельгії, де традиційно дуже багато розвідників. Саме за рахунок китайців ціни на ринку дуже виросли і щороку б'ють рекорди.

Джерело: ВВС Україна.
Telegram Channel