Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Лікар назвала основні ускладнення після коронавірусу

Волинь-нова

Лікар назвала основні ускладнення після коронавірусу

Медик порекомендувала людям, які перенесли COVID-19, обов'язково зробити щеплення від грипу через 2-3 тижні після одужання

Небезпечний китайський коронавірус вражає практично всі органи людського організму - легені, нирки, серце й навіть нервову систему.

Про це в інтерв'ю виданню Ваше здоров'я розповіла завідувачка кафедри інфекційних хвороб НМУ ім. О. О. Богомольця Ольга Голубовська і додала, що вірус в першу чергу вражає легеневу тканину, в результаті чого розвивається фіброз легенів. Тому вона порекомендувала людям, які перенесли COVID-19, обов'язково зробити щеплення від грипу через 2-3 тижні після одужання.

У деяких наших пацієнтів траплялося по декілька інфарктів за період перебування на стаціонарному лікуванні.

Це пов'язано з тим, що грип також вражає нижні дихальні шляхи. Й «накладання» цього захворювання на фіброз може привести до дуже тяжких наслідків.

Крім того, за словами Голубовської, у деяких пацієнтів може розвиватися ниркова недостатність. Також частим наслідком коронавірусної хвороби є тромбоз судин.

«Серце також під ударом COVID-19. У деяких наших пацієнтів траплялося по декілька інфарктів за період перебування на стаціонарному лікуванні», – розповіла медик.

Вона також зазначила негативний вплив коронавірусу на центральну нервову систему і психіку. Він пов'язаний з гіпоксією і застосуванням деяких лікарських препаратів.

Джерело: Главред
Telegram Channel