Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чоловік зустрів у Кобилицькому лісі гериція коралоподібного – червонокнижного гриба, який здійснює три бажання доброї людини (Фото)

Приголомшлива краса...

Фото Максима Погорілого.

Чоловік зустрів у Кобилицькому лісі гериція коралоподібного – червонокнижного гриба, який здійснює три бажання доброї людини (Фото)

Та ще й написав про цього красеня приголомшливу розповідь

Євген Плахотнюк виклав у Facebook розповідь про зустріч із дивовижним грибом - герицієм коралоподібним.

«Кобилицький ліс, с. Коблиця, Київська область, 15.11.2020. Мішаний, переважно сосновий ліс.

Червонокнижний Герицій коралоподібний / Hericium coralloides (Fr.) Gray - гриб неймовірно небезпечний, особливо для тих, хто тягне до рота все, що трапитися на шляху. Інтоксикація муками сумління та відповідальність, визначена адміністративним Кодексом України, гарантовані.

Ідеш лісом і раптом стоїть, немов наречена, ось це чудо.

А ось естетичне задоволення ніхто не скасовував. Ідеш лісом і раптом стоїть, немов наречена, ось це чудо. Чимось нагадує магічне дерево із фільму «Аватар» або інкрустований памороззю сосновий бір у мініатюрі. Тому сучасному грибареві окрім ножа з собою варто мати ще один вид зброї: фотокамеру, ну, чи, притомний телефон. Одні трофеї для кошика, інші - для стрічки,» - неймовірно красиво написав Євген Плахотнюк.

У численник коментарях користувачі висловлюють неабияке захоплення диво-грибом та красивою розповіддю чоловіка. А дехто навіть пригадує колись чуте повір'я: якщо зустріти цього гриба й не заподіяти йому шкоди - можна розраховувати на здійснення відразу трьох заповітних бажань.

Приголомшлива краса...

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel