Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Білл Гейтс назвав людей без масок на писках «нудистами»

Шановні, а де Ваші маски?!

Фото gazeta.ua

Білл Гейтс назвав людей без масок на писках «нудистами»

На початку пандемії ефект носіння масок був недооцінений, оскільки тоді вчені ще не могли припустити, наскільки швидко поширюється вірус

Значення носіння медичної маски величезне для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19.

Про це заявив засновник Microsoft, філантроп Білл Гейтс. Тих, хто нехтує масками, Гейтс порівняв з нудистами, інформує УНІАН.

«Це щось на зразок нудистів. Ми просимо людей носити штани, і жоден американець не говорить про те, що це прохання жахливе», - сказав мільярдер в першому випуску свого підкасту «яким буде світ після COVID-19?».

Це щось на зразок нудистів. Ми просимо людей носити штани, і жоден американець не говорить про те, що це прохання жахливе.

За його словами, на початку пандемії ефект носіння масок був недооцінений, оскільки тоді вчені ще не могли припустити, наскільки швидко поширюється вірус. COVID-19 передається від людини до людини набагато швидше, ніж грип або ГРВІ. Для його передачі людям досить просто поговорити один з одним в одному просторі. «У коронавірусу можна спостерігати неймовірне вірусне навантаження, якого немає у більшості інших захворювань», - сказав Білл Гейтс, передає kommersant.

Характер поширення коронавірусу він порівняв із зараженням кором. «Наша модель поширення грипу з кашлем виявилася помилковою», - додав він. Він нагадав, що для перемоги над пандемією людству необхідно або залишатися вдома, або носити маски. «Тепер цілком очевидно, що позитивний ефект носіння масок величезний», - сказав він.

Раніше про необхідність дотримання санітарних заходів - носіння маски, дотримання соціальної дистанції, скорочення контактів - говорив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус. На його думку, тільки масовою вакцинацією вірус не зупинити.

Telegram Channel