Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Хворий на ковід батько відмовився від кисню заради сина і помер

В деяких лікарнях не вистачає кисневих концентраторів - їх видають по черзі на 15 хвидин.

Фото Радіо Свобода.

Хворий на ковід батько відмовився від кисню заради сина і помер

В одній з районних лікарень Київської області помер хворий на Covid-19 чоловік. Свої хвилини на кисневому концентраторі він пожертвував сину, інфікованому коронавірусом

Кисневі концентратори в цій лікарні видають Covid-хворим лише на 15 хв. через їх нестачу, розповіла у Facebook волонтерка Дана Ярова, інформує «Газета по-українськи».

Тільки от не знаю, за померлого батька йому дають ще 15 хв. кисню, або вже ні.

«В районному центрі батько і син потрапили до лікарні. І 15 хв. на добу їм давали кисень. Батько відмовився від своїх 15 хв. в день на користь сина. Батько помер, сина продовжують лікувати. Тільки от не знаю, за померлого батька йому дають ще 15 хв. кисню, або вже ні», - написала волонтерка.

За її словами, киснева підтримка тривалістю 15 хв. дуже коротка для людини, яка задихається. «Хто не пережив ознаки задишки під час коронавірусу, не зрозуміє. В мене був концентратор, але на підкірці все одно цей моторошний страх, що наступного разу ти можеш не вдихнути. Я задихалася настільки, що не могла розмовляти. І ще раз, це я була з концентратором. А тепер уявіть людину, яка задихається добу і йому на 15 хв. дають подихати киснем», - розповіла Ярова.

Джерело: Газета по-українськи.
Telegram Channel