Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Луцьку Центральний парк пропонують засадити швидкорослими деревами-гігантами

Листя справді велике...

Фото mirtesen.ru

У Луцьку Центральний парк пропонують засадити швидкорослими деревами-гігантами

Мовляв, тамтешні насадження потребують оновлення

У Центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки пропонують висадити павловнії. 

Таку ідею «підкинув» активіст Ігор Алєксєєв, інформує konkurent.ua.

«Я думаю, якісь перспективні плани розвитку й подальшої реконструкції рекреаційних зон у міської влади є, й, сподіваюся, задуми повноцінного озеленення також. На жаль, кількість уражених омелою рослин загалом по місту, а особливо в центральному парку – катастрофічна, й багато з них врятувати практично неможливо», – написав він у фейсбуці. 

Відтак чоловік пропонує висадити в парку нові дерева і не тільки павловнію. 

Темпи росту цього дерева просто космічні, прекрасна крона та цвіт, невисока вартість саджанців.

«Темпи росту цього дерева просто космічні, прекрасна крона та цвіт, невисока вартість саджанців. За доволі короткий період, 3-6 років, ми отримаємо якісно інший парк й дійсно потужні легені міста. + туристична родзинка. Особисто я готовий долучитись в будь-якій іпостасі», – зазначив Ігор Алєксєєв.

Довідково:

Павловнія – листопадне дерево 10-25 м заввишки, з великими листками довжиною до 80 см (у павловнії повстяної), розміщеними на гілках один навпроти одного. Цвіте ранньою весною, квіти зібрані у волоті 10-30 см завдовжки, мають циліндричну форму, світло-фіолетові, схожі на квіти наперстянки. Плід – суха коробочка, що містить тисячі дрібних «пухнастих» насінин. Восени коробочки липкі, мають коричневе забарвлення. Розтріскуються висячи на дереві. 

Telegram Channel