Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Подякували за райцентр у Камені-Каширському: почесним громадянином міста депутати зробили професора Малиновського

Після останньої сесії у Камені до числа почесних громадян додався Валентин Малиновський.

Фото Газета Полісся.

Подякували за райцентр у Камені-Каширському: почесним громадянином міста депутати зробили професора Малиновського

На сесії міської ради депутати проголосування за присвоєння звання «Почесного громадянина Каменя-Каширського» професору кафедри соціального забезпечення та гуманітарних наук у Луцькому національному технічному університеті, експерту з питань децентралізації та юридичних питань у Асоціації міст України Валентину Малиновському. Таким чином обранці громади відзначили внесок пана Малиновського у збереженні за Каменем-Каширським статусу районного центру в ході територіально-адміністративної реформи

Про це пише газета «Полісся».

Валентин Малиновський.
Валентин Малиновський.

 У дописі, зокрема, йдеться: «…Депутати дійшли до розгляду питання щодо присвоєння звання «Почесного громадянина Каменя-Каширського» і в залі запанувала звична атмосфера палкого обговорення. І начебто усі були й не проти підтримати пропозицію, однак емоційні зауваження депутата від УНП розворушили присутніх. Пригадавши слова Валерія Дунайчука та Любові Балицької, які звернулися з проханням підтримати пропозицію обласних депутатів та аргументували, чому Валентин Малиновський заслуговує бути почесним громадянином нашого міста, Дмитро Сидорчук не втримався та зазначив: «Камінь-Каширський завжди був районним центром! Так склалося історично! А тому справедливо, що саме він знову мав стати і став районним центром! І не треба говорити про персоналії, як політичні так і експертні, та їх заслуги в цьому».

«Саме він зумів переконати інших експертів з питань реформування системи місцевого самоврядування, що четвертий район на півночі Волині має бути з центром у Камені-Каширському»

Втім абсолютна більшість депутатів розуміли, що в ході децентралізаційної реформи без боротьби за Камінь-Каширський район його могло б і не бути на карті України. І чи не найвагомішу роль у цій боротьбі відіграв саме Валентин Ярославович Малиновський. «Саме він зумів переконати інших експертів з питань реформування системи місцевого самоврядування, що четвертий район на півночі Волині має бути з центром у Камені-Каширському», — наголосив перед сесією Валерій Дунайчук. «Жоден громадський діяч, жоден політичний діяч не доклав стільки зусиль до створення Камінь-Каширського району, як Валентин Малиновський», — підкреслювала Любов Балицька. Відтак, мовляв, «в знак вдячності за це ми маємо зробити його почесним громадянином нашого міста, яке стало центром укрупненого району».
І депутати таки подякували від усієї камінь-каширської громадськості, підтримавши відповідне рішення. Тепер до числа почесних громадян нашого міста приєднався і громадсько-політичний діяч, доктор політичних наук, професор, академік Валентин Малиновський».

Джерело: Газета «Полісся».
Telegram Channel