Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зеленського просять ліквідувати Нацбанк і запровадити замість гривні євро

Отакої!

Фото ua.112.ua

Зеленського просять ліквідувати Нацбанк і запровадити замість гривні євро

Відповідна петиція потроху збирає голоси на свою підтримку...

Микола Ісаєв зареєстрував на сайті Президента України електронну петицію наступного змісту:

«Статтею 99 Конституції України встановлено, що грошовою одиницею України є гривня, забезпечення стабільності грошової одиниці є основною функцією центрального банку держави - Національного банку України.

2 вересня 1996 року в якості грошової одиниці України була введена гривня, відповідно до президентського указу № 762/96 Л. Д. Кучми від 25 серпня 1996 року «Про грошову реформу в Україні» (опублікованому 29 серпня 1996 року).

Курс НБУ на момент введення в обіг гривні становив 1,76 гривні за долар США, а сьогодні складає 26-27 гривен за долар США.

Курс НБУ на момент введення в обіг гривні становив 1,76 гривні за долар США, а сьогодні складає 26-27 гривен за долар США.

Тобто НБУ абсолютно не виконує свою основну конституційну функцію щодо забезпечення стабільності грошової одиниці, тому й економіка України НЕ ПРАЦЮЄ, українська промисловість і сільськогосподарське виробництво РОЗВАЛЕНІ, а громадяни України ЖЕБРАКИ і ВИМИРАЮТЬ або масово ПОКИДАЮТЬ свою країну.

Однак ані Президенти, ані народні депутати, ані Уряди, ані керівники Національного банку України за цей злочин проти українського народу НЕ ПОНЕСЛИ ніякої відповідальності.

В зв'язку з вищенаведеним, враховуючи курс України до Європи, а також вимоги Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським союзом, що має на меті поглиблення інтеграції між Україною та Європейським союзом, ПРОШУ Президента України:

1.ЗАБЕЗПЕЧИТИ якнайшвидше ВХОДЖЕННЯ України у валютний простір Європи;

2.ЗРОБИТИ грошовою одиницею України ЄВРО замість збанкрутілої гривні;

3.ЛІКВІДУВАТИ НБУ та Раду НБУ тому, що вони нездатні виконувати свою основну конституційну функцію по забезпеченню стабільності грошової одиниці;

4.ДОРУЧИТИ Європейському Центральному Банку (ЕЦБ) виконувати конституційні функції НБУ і Ради НБУ;;

5.ВНЕСТИ відповідні зміни до статтей 99 та 100 Конституції України, а саме:

«Стаття 99. Грошовою одиницею України є євро.

Забезпечення стабільності грошової одиниці є основною функцією Європейського Центрального Банку (ЕЦБ).

Стаття 100. Європейський Центральний Банк (ЕЦБ) розробляє основні засади грошово-кредитної політики України та здійснює контроль за її проведенням.

Правовий статус Європейського Центрального Банку (ЕЦБ) визначається законом»;

6.ВНЕСТИ відповідні зміни до діючого законодавства України», - йдеться в петиції.

Telegram Channel