Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Завтра почнуть штрафувати за відсутність маски в громадських місцях: закон опубліковано в «Голосі України»

Штраф становитиме 170-255 гривень.

Фото Цензор.НЕТ.

Завтра почнуть штрафувати за відсутність маски в громадських місцях: закон опубліковано в «Голосі України»

В Україні від завтра почнуть штрафувати за відсутність маски в громадських місцях. Це передбачає закон, який сьогодні був опублікований у виданні «Голос України»

Документ набуває чинності з дня, наступного за днем ​​опублікування, передає Цензор.НЕТ.

 У законі прописано, що штрафувати будуть за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту.

Реклама Google

 У законі прописано, що штрафувати будуть за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно. При цьому законом встановлено, що респіратор або захисна маска повинна закривати ніс і рот.

Розмір штрафу становитиме від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 гривень). Штрафи можуть виписувати уповноважені представники місцевої влади, поліцейські, а також співробітники Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Зазначимо, завтра в Україні буде карантин вихідного дня. Він діятиме із суботи по неділю. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, АЗС.

Telegram Channel