Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
74-річний чоловік голіруч урятував цуценя з пащі алігатора (Відео)

Такі записи дуже рідкісні.

Фото Florida Wild & Free / YouTube / скриншот.

74-річний чоловік голіруч урятував цуценя з пащі алігатора (Відео)

Про це ніхто б не дізнався, якби не камера неподалік

74-річний пенсіонер Річард Вілбенкс із селища Естеро в штаті Флорида голіруч урятував своє цуценя Ґаннера, якого під час прогулянки біля ставка раптово схопив алігатор. Випадок потрапив на камеру спостереження, розташовану неподалік. Про це повідомляє Громадське з посиланням на іноземну телекомпанію WINK.

За словами Вілбенкса, алігатор «вилетів наче ракета» й накинувся на цуценя, яке тоді підійшло близько до ставка.

За словами Вілбенкса, алігатор «вилетів наче ракета» й накинувся на цуценя, яке тоді підійшло близько до ставка. Він не гаяв ані хвилини й побіг за рептилією, після чого голіруч схопив її пащу й потяг до берега.

Уже там чоловік розкрив пащу алігатора, давши цуценяті змогу втекти. Після цього Вілбенкс відкинув тварину якомога далі й вибрався з води. Чоловік згадував, що в цуценяти була одна колота рана в районі живота, а його руки «наче пожовані».

«На щастя, я мав змогу врятувати Ґанера», — говорить Вілбенкс. Після візиту до ветеринара цуценяті стало краще, і він знову гуляє зі своїм господарем — тепер уже на повідку. А сам чоловік відбувся щепленням від правця.

УВАГА! Відео містить сцени насилля і може засмутити вас.

Про вчинок Вілбенкса ми, можливо, і не дізналися б. Але неподалік від озера якраз була розташована камера спостереження. Її встановили в межах проєкту «Спільна територія» Федерації захисту дикої природи штату Флорида й Фундації fSTOP, яка займається збереженням диких тварин у штаті.

Мета проєкту — наближення дикої природи штату до людей, усвідомлення ними того, що поруч живуть дикі тварини, які потребують захисту й підтримки, пояснює представниця Федерації Мередіт Бад. Вона каже, що такі відео, як сутичка Вілбенкса й алігатора, вони бачать досить рідко. Як правило, у камери потрапляють олені чи рисі.

Вілбенкс пояснює: розуміє, що ставок — це місце, де алігатор живе, і він просто робив те, що й мав, аби вижити. Тому про свою пригоду Федерації захисту дикої природи окремо не повідомляв і не хоче, щоб рептилію забрали зі ставка.

«Хочу наголосити: людям, які мають домашніх тварин, потрібно бути певними, що вони тримають їх якнайдалі від краю води», — каже чоловік.

Telegram Channel