Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ще три українські продукти отримали захищені географічні зазначення

В середньому процедура реєстрації займає від 12 місяців.

Фото bizua.org.

Ще три українські продукти отримали захищені географічні зазначення

Поштовхом для розширення переліку продуктів зі статусом захищеного географічного зазначення стало створення пілотного проекту з підтримки еногастротуризму в Українській Бессарабії

Перелік продуктів з таким статусом розширили через створення пілотного проекту з підтримки еногастротуризму в Українській Бессарабії.

В Україні гуцульська коров’яча бринза, гуцульська овеча бринза і мелітопольська черешня отримали статус продукту із захищеним географічним зазначенням (ГЗ), а ще низка найменувань очікує реєстрації. Про це повідомляє bizua.org з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«У 2019 році було визначено 10 українських продуктів із захищеними назвами, процедуру реєстрації яких здійснить проект ЄС «Географічні зазначення в Україні», який фінансується Європейським Союзом. Проте у підсумку їхня кількість може змінитися», – заявила нацексперт з питань створення Доріг вина і смаку проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» Валерія Бондаренко.

В Україні гуцульська коров’яча бринза, гуцульська овеча бринза і мелітопольська черешня отримали статус продукту із захищеним географічним зазначенням (ГЗ), а ще низка найменувань очікує реєстрації.

Поштовхом для розширення переліку продуктів зі статусом захищеного географічного зазначення стало створення пілотного проекту з підтримки еногастротуризму в Українській Бессарабії.

«Зараз іде робота над розробкою специфікацій ще двох найменувань – баранина Фрумушики і Бессарабський горіх. Це продукція учасників першого еногастротуристичного продукту України «Дороги вина і смаку Української Бессарабії», – додала експерт.

Крім того, готуються до реєстрації такі продукти: херсонський кавун, карпатський мед, вина Закарпаття. В середньому процедура реєстрації займає від 12 місяців.

Telegram Channel