Ще три українські продукти отримали захищені географічні зазначення
Поштовхом для розширення переліку продуктів зі статусом захищеного географічного зазначення стало створення пілотного проекту з підтримки еногастротуризму в Українській Бессарабії
Перелік продуктів з таким статусом розширили через створення пілотного проекту з підтримки еногастротуризму в Українській Бессарабії.
В Україні гуцульська коров’яча бринза, гуцульська овеча бринза і мелітопольська черешня отримали статус продукту із захищеним географічним зазначенням (ГЗ), а ще низка найменувань очікує реєстрації. Про це повідомляє bizua.org з посиланням на Інтерфакс-Україна.
«У 2019 році було визначено 10 українських продуктів із захищеними назвами, процедуру реєстрації яких здійснить проект ЄС «Географічні зазначення в Україні», який фінансується Європейським Союзом. Проте у підсумку їхня кількість може змінитися», – заявила нацексперт з питань створення Доріг вина і смаку проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» Валерія Бондаренко.
В Україні гуцульська коров’яча бринза, гуцульська овеча бринза і мелітопольська черешня отримали статус продукту із захищеним географічним зазначенням (ГЗ), а ще низка найменувань очікує реєстрації.
Поштовхом для розширення переліку продуктів зі статусом захищеного географічного зазначення стало створення пілотного проекту з підтримки еногастротуризму в Українській Бессарабії.
«Зараз іде робота над розробкою специфікацій ще двох найменувань – баранина Фрумушики і Бессарабський горіх. Це продукція учасників першого еногастротуристичного продукту України «Дороги вина і смаку Української Бессарабії», – додала експерт.
Крім того, готуються до реєстрації такі продукти: херсонський кавун, карпатський мед, вина Закарпаття. В середньому процедура реєстрації займає від 12 місяців.