Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Особливості приготування піци в різних умовах

Кожен зі способів приготування піци має власні переваги та недоліки.

Фото Domino’s Pizza.

Особливості приготування піци в різних умовах

Піца може похизуватися багатовіковою історією. Кілька століть вона готувалася виключно в печі. Зараз такі спеціальні печі використовуються лише в ресторанах, які подають традиційну страву

Більшість користувачів має компактне обладнання. Лише в кафе використовуються спеціальні електропечі, які створюють відповідні температурні умови. Саме на таких печах готується піцца Domino’s Pizza.

На чому приготувати страву?

Зазвичай використовується таке обладнання:

  • духова шафа;

  • звичайна сковорідка;

  • мікрохвильова піч;

  • мультиварка.

Кожен зі способів має власні переваги та недоліки.

Перші види піци пекли в печі на дровах. На приготування страви було потрібно не більше 2 хвилин. Саме в такому варіанті страва найбільш корисна, так як створюється висока температура, не використовується олія.

Приготування в домашніх умовах

В домашніх умовах частіше за все використовується духова шафа. Достатньо просто взяти тісто та начинку, розігріти шафу до 200 градусів, та потримати в ній піцу на протязі 20 хвилин.

Сковорідка використовується лише в тих ситуаціях, коли на процес треба затратити мінімум часу. Заздалегідь поверхня сковорідки змащується олією, щоб піца не пригоріла. Для такого варіанту використовується рідке тісто.

В мікрохвильовій печі весь процес займає не більше 8 хвилин. При цьому не використовується олія, що робить страву корисною для здоров’я. Процес приготування в мультиварці багато в чому нагадує аналогічну процедуру з використанням сковороди. Але для мультиварки не потрібна олія або масло. Тому така піца більш корисна. В мультиварці на приготування іде більше часу (40 хвилин).

Таким чином, кожен може приготувати вишукану італійську страву в домашніх умовах. Найбільш корисною буде піца з печі на дровах, так як вона готується без жиру, а температурна обробка займає всього дві-три хвилини. Не поступається в користі для організму і електропіч або мікрохвильовка. Тут не використовується горіння газу, як в духовій шафі кухонної плити.    

Telegram Channel