Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українські поліцейські зможуть «лупити» порушників струмом у 50 тисяч вольт (Відео)

Правоохоронці кажуть, що ця зброя гуманніша, ніж гумові кулі.

Фото ua.news.

Українські поліцейські зможуть «лупити» порушників струмом у 50 тисяч вольт (Відео)

У Нацполіції підготували законопроєкт, який дозволить поліцейським використовувати електрошокери і встановлює правила їхнього застосування

Правоохоронці кажуть, що застосування такої зброї є менш травматичним, ніж навіть пристрої для відстрілу гумових куль, і набагато ефективнішим.

Цей струм впливає на правопорушника 5 секунд. Цього достатньо, щоб дати йому зрозуміти, що з ним щось відбувається не так, і в більшості випадків це призводить до того, що люди здаються.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це йдеться в новому сюжеті програми «Поліцейська хвиля» на телеканалі «Еспресо».

«З приладу вилетять дві стрілки, які приєднуються до правопорушника. По них передається струм напругою 50 тисяч вольт. Цей струм впливає на правопорушника 5 секунд. Цього достатньо, щоб дати йому зрозуміти, що з ним щось відбувається не так, і в більшості випадків це призводить до того, що люди здаються», - каже майстер-інструктор компанії виробника.

Читайте також: Орли Авакова тихцем закрили кримінальну справу проти Джозефа Байдена.

Електрошокер викликає у порушника різкий біль, м'язові спазми, судоми і повністю його паралізує. Дію приладу на собі випробував головний український патрульний, полковник поліції Євген Жуков під час стажування в США.

 

Telegram Channel