Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Батьки обурені: чому проєкт луцької школи виключили з конкурсу після перемоги (Відео)

Скандал через вікна.

Фото 12 канал.

Батьки обурені: чому проєкт луцької школи виключили з конкурсу після перемоги (Відео)

 Проєкт посів третє місце з-поміж бюджетних закладів. Своїх суперників – луцьку 22-гу школу – вони обігнали на 24 голоси

Батьки учнів луцької ЗОШ №20 обурені тим, що проект з заміни вікон, який школа подала на бюджет участі, не затвердили вже після голосування та перемоги.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Згідно з ініціативою, замінити пропонували 43 старенькі вікна. Батьки кажуть – і самі голосували, і знайомих просили, бо дуже хочуть, аби в школі стало тепліше.

«Вікна старі, школа 84-го року. Вікна вже відбули свій вік. І хочеться, щоб дітям було тепло, ніде не дуло. Вони йдуть в їдальню – вдягаються в кофточки тепленькі, тому що їм реально холодно», – каже мама Катерина Хомич. Проєкт посів третє місце з-поміж бюджетних закладів. Своїх суперників – луцьку 22-гу школу – вони обігнали на 24 голоси. Втім, у день засідання робочої групи до посадовців звернувся лучанин, прихильник конкурента, із зауваженням. Він заявив, що ініціатива, яку запропонувала 20-школа, брати участь в цьому конкурсі не може. Бо заміна вікон – то капітальний ремонт.

«В нас в положенні в 2019 році внесено зміни, де передбачено, що не можна робити в поточних закладів поточних, капітальних ремонтів», – підтверджує це заступник директора департаменту економічної політики Луцькради Сергій Омельчук.

 

Не всі члени робочої групи з цим погодились, але голосів на затвердження забракло. Тож замість 20-ї школи перемогу здобула 22-га, яка запропонувала встановити волейбольний майданчик. Втім, у Луцькраді вже обговорити проблему, і вирішили таки профінансувати заміну вікон, просто виділити на це гроші не з бюджету участі.

«Управління освіти знайшло в бюджетних призначеннях 200 тисяч на цей рік, на наступному тижні вже оголошується тендер. Якщо все складеться, то можливо в цьому році, можливо навіть до кінця року ми замінимо ці вікна», – пояснив Сергій Омельчук.

Детальніше – у сюжеті.

 

Джерело: 12 канал
Telegram Channel