Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Пандемія знизила світовий попит на українське їдло

Отакої!

Фото REUTERS.

Пандемія знизила світовий попит на українське їдло

Водночас, коронавірус не вплинув на виробництво сільгосппродукції в Україні

Пандемія коронавірусу знизила попит на українську агропродукцію як за кордоном, так і на внутрішньому ринку.

Про це в ході онлайн-вебінару сказав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, інформує УНІАН.

Українське сільське господарство зіткнулося з двома форс-мажорами у 2020 році - це посуха і пандемія COVID-19.

«Українське сільське господарство зіткнулося з двома форс-мажорами у 2020 році - це посуха і пандемія COVID-19. Якщо говорити про пандемію, то найчутливішими до нових умов виявилися дрібні сільгоспвиробники, орієнтовані на готову продукцію садівництва, а також на продукцію тваринництва, яка реалізовується без посередників на ринку. Особливо сильно пандемія позначилася на них навесні, коли в Україні був повний локдаун, були закриті ринки», - сказав він.

За словами Висоцького, попри ослаблення карантину в другому і третьому кварталі року, пандемія продовжила впливати на агровиробників через зниження споживання і попиту на продукти на внутрішньому ринку.

«Ще один фактор, який вплинув на всіх виробників - часткове зниження попиту на міжнародних ринках, насамперед на продукцію тваринництва», - сказав він.

Він підкреслив, що Україна не вводила будь-які обмеження на експорт продукції, перш за все зерна, хоча такі обмеження були в інших країнах.

Водночас за словами Висоцького, пандемія не вплинула на виробництво сільгосппродукції в Україні.

«Не було суттєвих збоїв у виробництві, пов'язаних з COVID-19. Підприємства швидко адаптувалися», - додав він.

Telegram Channel