Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як працює нове відділення з кисневими точками в коронавірусному шпиталі на Волині

Налаштування кисневої точки.

Фото Андрія ГНАТЮКА.

Як працює нове відділення з кисневими точками в коронавірусному шпиталі на Волині

Відділення на 40 кисневих точок відкрили в госпіталі для хворих на коронавірус при Волинській обласній клінічній лікарні. Нині персонал вже перевірив роботу кожної кисневої точки

У відділенні вже розміщують перших пацієнтів, - розповіла Суспільному медична директорка госпіталю Наталія Скальська.

Палати розраховані на двох пацієнтів. Кожна оснащена санвузлом – виходити в коридор без потреби хворим не можна - кожен зайвий рух загрожує зниженням сатурації легень, каже лікарка.

У цієї жінки сатурація нижча 90% - без кисню не обійтись, каже медичка. Ускладнюють перебіг супутні захворювання. Пацієнтку оглядають одночасно кілька спеціалістів.

У медзакладі планують забезпечити киснем усі 180 ліжкомісць.

З відкриттям нового відділення медики зможуть збільшити кількість госпіталізованих. Минулого тижня шпиталь був переповнений і пацієнтів доводилося відправляти у районні лікарні. «У нас було по 143 пацієнти, завантажені були всі ліжка. Так, такі дні були. Але щодня виписується по 10-15-20, як коли. І на їхнє ліжко тут же госпіталізуються нові хворі», - розповіла медична директорка госпіталю для хворих на коронавірус Наталія Скальська.

Після запуску нового відділення у шпиталі тепер діє 150 кисневих точок. Для лікування залучені всі поверхи. «Розширятися більше нема куди. Запущені повністю всі 180 ліжок», - каже Наталія Скальська.

Зі слів медичного директора Волинської обласної клінічної лікарні Миколи Галея, у медзакладі планують забезпечити киснем усі 180 ліжкомісць. Нагадаємо, коронавірусний шпиталь при обласній лікарні приймає лише важких недужих на COVID-19 з позитивним ПЛР-тестом.

Telegram Channel