Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Двох волинян ошукали «орендодавці» з сайту оголошень

Даремно довірились.

Фото з відкритих джерел.

Двох волинян ошукали «орендодавці» з сайту оголошень

Поліція радить домовлятися про повний розрахунок за квартиру тільки в момент заїзду.

Днями двоє ковельчан звернулися до Ковельського відділу поліції з повідомленням про те, що шукаючи квартиру для оренди на сайті безплатних оголошень, їх ошукали.

Про це інформують на сторінці райвідділу поліції у фейсбуці.

Заявники, подзвонивши за оголошенням, і домовившись про оренду квартири, сплатили завдаток у сумі 2500 та 3500 гривень кожен. Однак після отримання грошового переказу «орендодавці» на зв’язок більше не виходили.

За фактом вчинення шахрайських дій поліцією розпочато досудове розслідування.

Заявники, подзвонивши за оголошенням, та домовившись про оренду квартири, сплатили завдаток у сумі 2500 та 3500 гривень кожен. 

Реклама Google

 

Аби уникнути шахрайства при оренді квартири, поліцейські радять:

  • перевіряти всі наявні документи на орендовану квартиру. Звернути увагу на форму власності, кількість власників. Уточнити, чи всі вони згодні на здачу квартири в найм.
  • перевірити історію квартири, що здається. Перевірити адресу на сайтах оголошень про нерухомість, щоб зрозуміти, як давно шукають орендарів. Можливо, вдасться знайти відгуки про власників.
  • домовлятися про повний розрахунок за квартиру тільки в момент заїзду. Якщо власники наполягають на заставі або передоплаті – внести мінімально можливу суму.
  • при добовій оренді не сплачувати заставу або завдаток на карту, адже передоплата за ненадані послуги підвищує шанси шахраїв. Перевіряти фотографії житла через пошук Google, щоб дізнатися, чи відповідають зображення вказаній адресі та об'єкту.

 

Джерело: Ковельський відділ поліції Волинської області
Telegram Channel