Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В Україні можуть ввести повний локдаун вже з 20 грудня

Нині відсоток заповнюваності лікарень коливається по Україні, у середньому, в межах 50%, але якщо він буде досягати 80%, система охорони здоров'я може не витримати.

Women wearing face masks walk past a Christmas tree in the window of the Selfridges department store on Oxford Street, which is temporarily closed for in-store browsing with online collection possible from a collection point, during England's second coronavirus lockdown, in London, Monday, Nov. 23, 2020. British Prime Minister Boris Johnson has announced plans for strict regional measures to combat COVID-19 after England's second lockdown ends Dec. 2, sparking a rebellion by members of his own party who say the move may do more harm than good. (AP Photo/Matt Dunham)

Фото MD.

В Україні можуть ввести повний локдаун вже з 20 грудня

Кабінет міністрів та Офіс президента розглядають два варіанти запровадження локдауну у період новорічних свят через поширення захворюваності на COVID-19. Який сценарій обере влада, залежить від темпів поширення СOVID-19 і завантаженості медичної системи

«Варіант локдауну дійсно обговорюється зараз в Кабміні і Офісі президента. Поки розглядається два варіанти в залежності від того, якою буде статистика захворюваності. У «лайтовому» варіанті нам запропонують локдаун після Нового року, на три тижні, якраз на час новорічних канікул», — сказав співрозмовник Суспільного.

Але, якщо кількість нових випадків буде рости, локдаун може бути введений вже з 20 грудня і тоді він захопить новорічні свята.

Нині відсоток заповнюваності лікарень коливається по Україні, у середньому, в межах 50%, але якщо він буде досягати 80%, система охорони здоров'я може не витримати.

Співрозмовник зазначив, що нині відсоток заповнюваності лікарень коливається по Україні, у середньому, в межах 50%, але якщо він буде досягати 80%, система охорони здоров'я може не витримати.

Реклама Google

«І тоді настане те, про що говорив Степанов (міністр охорони здоров'я Максим Степанов — ред.): вибіркова госпіталізація і медичний колапс. Варіанти локдауну поки лише опрацьовуються, можливо, транспортне сполучення зупинятися не буде», — додали в ОПУ.

Telegram Channel