Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Вбиті через коронавірус норки «встали» із братських могил у Данії

Убиті норки.

Фото УП.

Вбиті через коронавірус норки «встали» із братських могил у Данії

Захоронені норки в Данії повстали із-під землі

Через занепокоєння перед мутацією коронавірусу у тварин від початку листопада Данія змушена була вбити майже 17 мільйонів норок на місцевих фермах.  Після екстреного вбивства датських норок захоронили в «братських» могилах на воєнному полігоні недалеко від західного міста Хольстебро.

Норок хоронили в могилах на недостатній глибині, що дозволило їм, знову піднятися на поверхню, пише Українська Правда з посиланням на France 24. 

За даними місцевої поліції, туші піднялися на поверхню під тиском газів, які виділяються при розкладанні. 

В Міністерстві охорони навколишнього середовища Данії заявили, що норки мали бути покриті землею не менш, ніж на 150 сантиметрів глибиною, однак, як виявилося біля міста Хольстебро глибина могил була тільки близько 100 сантиметрів. 

Розчарування місцевих мешканців викликало і те, що тварин закопали дуже близько до озера, що викликало занепокоєння забрудненням фосфором і азотом, хоча офіційна влада обіцяла виправити ситуацію.

В міністерстві наполягали на тому, що «втеча» норок із могил була «тимчасовою проблемою, пов'язаною із процесом розкладу тварин». 

«Втеча» норок із могил була «тимчасовою проблемою, пов'язаною із процесом розкладу тварин». 

 

 

«Щоби уникнути потенційних проблем для тварин і людей, територія буде цілодобово охоронятися, поки не поставлять спеціальну огорожу», - пояснили в міністерстві. 

На початку листопада Данія, найбільший у світі експортер норкового хутра, оголосила що змушена вбити більш ніж 15 мільйонів норок після того, як на одній із ферм був виявлений мутуючий штам коронавірусу, який може поставити  під загрозу ефективність майбутніх вакцин. 

Через два тижні після постанови в Данії розгорілася політична криза через законність такого рішення. Уряд прийшов до висновків, що вірогідно потенційної загрози  вакцинам вдалося уникнути.  За останньою інформацією, у Скандинавії через коронавірус вже вбито більш ніж 10 мільйонів норок. 

Джерело: Українська Правда. Життя
Telegram Channel