Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Змінять тисячолітню назву села, через яке насміхаються над його жителями, бо звучить як матюк

Ініціативу подали жителі села.

Фото: korysno.pro.

Змінять тисячолітню назву села, через яке насміхаються над його жителями, бо звучить як матюк

У німецькій мові назва «Фукінг» ніяк не перекладається, то в англомовному співтоваристві напис асоціюється з поширеним лайкою

В Австрії жителі села Фукінг (Fucking) вирішили змінити назву населеного пункту. Місцева влада оголосила, що з 1 січня 2021 року в село буде називатися Фуггінг (Fugging) щоб уникнути непристойних асоціацій, повідомляє Reuters.

Історичною цінністю топоніма пожертвували, незважаючи на те, що назвою Фукінг, за найскромнішими підрахунками, близько тисячі років.

Поселення, розташоване у Верхній Австрії, недалеко від кордону з Німеччиною приваблювало численних любителів непристойно звучать топонімів. Якщо в німецькій мові назва «Фукінг» ніяк не перекладається, то в англомовному співтоваристві напис асоціюється з поширеним лайкою. Біля вказівника на в'їзді в село постійно юрмилися фотографи, а таблички зі словом «Fucking» регулярно викрадалися, а потім спливали на популярних інтернет-аукціонах. Чи не доставляв радість жителям і той факт, що Фукінг постійно з'являвся в рейтингах міст і сіл з самими непристойними назвами.

У Фукінгу налічується півтори сотні жителів, і всі вони вже багато років виступали за зміну назви села на більш цивілізоване. Історичною цінністю топоніма пожертвували, незважаючи на те, що назвою Фукінг, за найскромнішими підрахунками, близько тисячі років.

 

 В Австрії, крім Фукінг, є також поселення Оберфуккінг і Унтерфуккінг, але там перейменування поки що не планувалося.

Дотепер назву села використовували для отримання комерційної вигоди, виготовляючи різдвяні листівки, в оформленні яких обігруються різні комбінації зі словом fucking. Не дивно, що листівки стали справжнім бестселером серед англомовних туристів. Химерну назву села було утворено від прізвища Лорда Фоко (Focko), який заснував його у шостому столітті нашої ери. Кінцівка «інґ» у назві села старонімецькою означає «сім’я».

Джерело: Факти
Telegram Channel