Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Як створити й зберегти новорічну ікебану

Для цього не потрібні ексклюзивні матеріали.

Фото gazeta.ua.

Як створити й зберегти новорічну ікебану

Композиції із сухих квітів, гілок, коріння нині популярні. Вони довго не втрачають вигляду на відміну від живих рослин, які радують лише кілька днів. Завдяки цьому ідеально підходять для прикрашання житлових і службових приміщень

Ікебана — древнє японське мистецтво створення квіткових композицій. Зараз є чимало салонів, які пропонують їх. Ви можете вибрати вже готовий букет або ж спробувати реалізувати свої творчі можливості й скласти його самі.

Для цього не потрібні ексклюзивні матеріали. Усе необхідне можна придбати в магазині або заготовити власноруч. Для створення ікебани вам знадобляться квіти (листя, гілки), ваза і спеціальна металева підставка — кендзан, у якій фіксують рослини. Головне правило — простота й вишуканість.

Головне правило — простота й вишуканість.

За належного догляду ікебана зберігатиме свій вигляд довгі роки. Слід пам’ятати, що не варто розташовувати її на сонці — під впливом променів вицвітатиме.

До того ж вона дуже вимоглива щодо вологості приміщення: за нижчої як 40 відсотків квіти і листя стають крихкими, а за надто високої можуть розвинутися грибки.

Пил з ікебани найкраще здувати феном зі слабким струменем повітря. Можна й обережно струсити віничком із пір’я чи пуховкою.

Telegram Channel