Багато господинь, певне, стикалися з проблемою: куплена на ринку петрушка через день втратила свіжість, салат зів’яв, а капустина, розрізана навпіл, потемніла...
Багато господинь, певне, стикалися з проблемою: куплена на ринку петрушка через день втратила свіжість, салат зів’яв, а капустина, розрізана навпіл, потемніла...
Якщо загорнути зелень або сирі овочі в мокрий рушник, це поверне їм колишню свіжість. Огірки можна “скупати”. Опустіть їх до половини довжини у посуд з водою. Потримайте з півдня, потім злийте воду. Огірки “нап’ються” і виглядатимуть свіжішими. Щоб петрушка та кріп довше зберігалися, промийте і просушіть їх, складіть у склянку, щільно закрийте кришкою і поставте у холодильник. Для тривалішого зберігання зелені її можна промити, дати воді стекти і загорнути у папір, а тоді покласти у пакет. Зберігати у нижньому відділенні холодильника. Якщо зелень кропу, селери чи петрушки зів’яла, вона знову стане свіжою, коли покладете її у воду з оцтом. Принесену з базару капусту намагайтеся не різати, а “роздягати”, акуратно знімаючи листок за листком. Тоді вона не чорнітиме, довше зберігатиме свіжість.