Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку під монастирем знайшли нові ходи

Роботами віднайдено та частково досліджено підземелля давнього монастирського комплексу 1624 року побудови.

Фото: Віктор Баюк.

У Луцьку під монастирем знайшли нові ходи

У Луцьку провели археологічну розвідку у колишньому монастирі Святої Бригіди, нині – Замковому Свято-Архангельському чоловічому монастирі Православної Церкви України

Про це на своїй сторінці розповів археолог Віктор Баюк.

Дослідження проведені Охоронною археологічною службою України та Адміністрацією Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку спільно із Волинським Національним університетом імені Лесі Українки, Управлінням культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Відділом охорони культурної спадщини Луцької міської ради за участі Волинського підрозділу Спілки археологів України, Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви, Волинської крайової організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» та за особистого сприяння Митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Роботами віднайдено та частково досліджено підземелля давнього монастирського комплексу 1624 року побудови.

«Роботами віднайдено та частково досліджено підземелля давнього монастирського комплексу 1624 року побудови. Зокрема це переходи із арковими дверима між кімнатами комплексу та легендарний підземний хід-галерею, що вела від приміщення підземель монастиря у напрямку Стиру. Виявлено ряд цікавих археологічних знахідок із кераміки, скла та металів від ХVІІ до ХХ століть», – зазначив археолог.

Про ці підземелля раніше повідомляли один із засновників Заповідника Богдан Колосок та науковий співробітник Борис Сайчук, однак, в умовах радянської системи провести повноцінні дослідження їм не дозволили. 

Telegram Channel