Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині у п’яти районах перевірять лісгоспи

Перевірці бути!

Фото Держекоінспекції.

На Волині у п’яти районах перевірять лісгоспи

Цьогоріч до екоінспекції надійшло сім скарг про незаконні рубки та несанкціоноване вирубування лісів на території районів

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області здійснять перевірки у п’яти лісгоспах краю.

Про це інформує пресслужба Держекоінспекції області.

Перевірки заплановані у ДП «СЛАП «Рожищеагроліс», ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», ДП «Камінь-Каширське ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «ЛМГ «Звірівське».

Керівництво Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства уже повідомило про готовність до перевірок у листі очільнику ДЕІ Андрію Мальваному.

Перевірки заплановані у ДП «СЛАП «Рожищеагроліс», ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», ДП «Камінь-Каширське ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «ЛМГ «Звірівське».

Після доручення прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та втручання в ситуацію щодо недопусків на підприємства міністра захисту довкілля Романа Абрамовського Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства самостійно звернулось до інспекції щодо готовності проведення перевірки.

В Держекоінспекції повідомили, що у 2020 році до них 7 разів надходили скарги про незаконні рубки та несанкціоноване вирубування лісів на території районів. Однак перевірити лісгоспи не вдалось. Керівники не допускали інспекторів до перевірок, аргументуючи це карантином через пандемію коронавірусу.

Директорів підприємств притягнули до адміністративної відповідальності. Вони сплатили лише штрафи за недопуск згідно зі статтею 188-5 КУпАП.

 

Нагадаємо, 20 жовтня спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області оштрафували директора «СЛАП Рожищеагроліс» за недопуск до перевірки.  Також у ДП «Ківерцівське лісове господарство» 23 жовтня мала відбутись позапланова перевірка щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства. Проте інспекторів Державної екологічної інспекції у Волинській області не допустили.

 

 

 

Джерело: Державна екологічна інспекція у Волинській області.
Telegram Channel