Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Євросоюз засудив вбивство «батька» ядерної програми Ірану

Що коїться...

Фото pravda.com.ua

Євросоюз засудив вбивство «батька» ядерної програми Ірану

Ізраїль та США відмовилися від коментарів

Євросоюз назвав злочинним актом убивство провідного ученого-ядерника Ірану Мохсена Фахрізаде та закликав сторони уникати подальшої ескалації. 

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться у заяві речника ЄС і закордонних справ і політики безпеки, оприлюдненій в суботу.

«27 листопада 2020 року в іранському Абсарді в результаті серії насильницьких нападів були вбиті іранський урядовий посадовець і кілька цивільних осіб. Це злочинне діяння, яке суперечить принципу поваги прав людини, за який виступає ЄС», - сказано у заяві.

Це злочинне діяння, яке суперечить принципу поваги прав людини, за який виступає ЄС.

«В цей нестабільний час для всіх сторін як ніколи важливо зберігати спокій і проявляти максимальну стриманість, щоб уникнути ескалації, яка не є ні у чиїх інтересах», - додали у ЄС.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель висловив співчуття членам сімей загиблих та побажав якнайшвидшого одужання всім іншим особам, які могли бути поранені.

Верховний лідер Ірану пообіцяв у суботу помститися за вбивство Фахрізаде,  який, як вважають уряди Заходу та Ізраїлю, був архітектором таємної іранської програми з виробництва зброї.

Президент Ірану негайно звинуватив у вбивстві Ізраїль. Ізраїль відмовився коментувати вбивство Фахрізаде.

Білий дім, Пентагон, Державний департамент США та ЦРУ також відмовились коментувати це вбивство, як і перехідна команда обраного президента Джо Байдена. 

Telegram Channel