Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Сьогодні у Чернівцях - вибори міського голови:  на «булаву» претендує кандидат, пов'язаний з ОПЗЖ

Невже місто на Заході України може очолити представник партії колаборантів?

Фото УП.

Сьогодні у Чернівцях - вибори міського голови: на «булаву» претендує кандидат, пов'язаний з ОПЗЖ

У Чернівцях у неділю, 29 листопада, відбувається повторне голосування на виборах міського голови. За крісло мера Чернівців змагаються кандидати, пов'язані з ОПЗЖ і «Самопоміччю»

Виборчі дільниці працюватимуть з 8:00 до 20:00.

У другому турі в Чернівцях за пост міського голови боротимуться Роман Клічук та Віталій Михайлішин.

Роман Клічук висувається від місцевої організації партії «Єдина альтернатива» а Віталій Михайлішин – від місцевої організації партії «Команда Михайлішина».

Михайлішин має зв'язки з «Опозиційною платформою – За життя» (у 2019 році профінансував ОПЗЖ на 1,2 мільйони гривень і балотувався до Верховної Ради від неї по 201 округу).

За даними «Чесно», Михайлішин має зв'язки з «Опозиційною платформою – За життя» (у 2019 році профінансував ОПЗЖ на 1,2 мільйони гривень і балотувався до Верховної Ради від неї по 201 округу), а Клічук – із «Самопоміччю» (у 2018 році профінансував «Самопоміч» на 900 гривень, а в 2019 році став членом цієї партії і балотувався до парламенту 89-м у її списку).

За підсумками голосування з виборів міського голови 25 жовтня вони отримали найбільшу кількість голосів виборців: Клічук – 27,29 %, Михайлішин – 21,33 %.

Нинішній мер Чернівців Олексій Каспрук тоді отримав 18,15% голосів.

Джерело: УП.
Telegram Channel