Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
В Єрусалимі хлопчик знайшов золоту прикрасу, якій 3000 років

Хлопчик натрапив на знахідку коли просіював ґрунт в рамках ініційованого археологами проєкту.

Фото The Jerusalem Post.

В Єрусалимі хлопчик знайшов золоту прикрасу, якій 3000 років

Дев’ятирічний Біньямін Мілт знайшов давню золоту намистину в Єрусалимі на Храмовій горі. За оцінками експертів, їй було приблизно три тисячі років

Як повідомляє The Jerusalem Post, хлопчик натрапив на знахідку коли просіював ґрунт в рамках ініційованого археологами проєкту. У ньому він знайшов намистину у формі квітки, зроблену з маленьких золотих гранул. Як з’ясувалося згодом, артефакт був вироблений приблизно 3000 років тому.

Намистина настільки добре збереглася, що коли хлопець приніс її до археолога, той спочатку сприйняв знахідку, як «невідомий сучасний об’єкт». Лише під час сортування знайдених предметів археолог згадав, що намистина схожа на артефакти часів Першого Храму, які вже зустрічалися йому раніше.

Хлопчик натрапив на знахідку коли просіював ґрунт в рамках ініційованого археологами проєкту.

Дослідники відзначають, що золоті вироби цього періоду зустрічаються вкрай рідко, та здебільшого були зроблені зі срібла. Утім, за формою вони були ідентичними золотим. Подібні намистини знаходили й раніше у кількох інших місцевостях по всьому Ізраїлю. Прикраси належали до різних періодів, утім переважна більшість походила з епохи Залізного віку (12-6 століття до н. е.).

Храмова гора - пагорб над Кедронською долиною у південно-східній частині старого міста Єрусалима. Храмова гора — обнесена високими стінами прямокутна площа, що виділяється над іншими частинами Старого міста. Раніше тут стояв Єрусалимський Храм. Це місце вважається священним для послідовників юдаїзму та ісламу.

Telegram Channel