Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українка розповіла, скільки можна заробити нянею у Польщі

Година роботи нянею у Варшаві коштує приблизно 187 гривень.

Фото ma-work.

Українка розповіла, скільки можна заробити нянею у Польщі

нянею у Польщі Наталя Грицюк третій рік працює у Варшаві. Раніше допомагала обслуговувати магазин фірмового одягу, працювала в кафе, іноді мала підробітки і прибирала в будинках поляків. Зараз працює нянею

«Під час кризи роботи стало в рази менше. У березні скоротили третину персоналу магазину. Там отримувала непогану зарплату, але й вимоги були суттєві: досконале знання німецької, добре володіння англійською і польською. Працювала по 8 годин, тому спокійно могла брати підробітки. Щомісяця заробляла більше тисячі доларів. Коли скоротили, довго не могла знайти роботу. Кількість вакансій зменшилася втричі», - розповідає Наталя.

Година роботи нянею коштує 187 гривень. Але жінка каже, що треба бути готовим, що годин буде небагато.

В Україні жінка працювала вихователем, має відповідний диплом, але щоб легалізуватися і мати доступ до ринку праці, пішла навчатися в школу для дорослих на спеціаліста по догляду за дітьми.

«Свій диплом я переклала і легалізувала, але поляки хочуть документи з повним доступом до ринку праці. Навчання триватиме рік. Також зареєструвалась на сайті пошуку нянь, виставила фото з нашого дитсадка, розписала, чому можу і хочу працювати з дітьми. Система сама підбирає кандидатури. За кілька тижнів мені зателефонували з пропозицією доглядати річного хлопчика. Перед працевлаштуванням пройшла кілька співбесід. Питали, що робитиму, як малий кричатиме, лишали на кілька годин, щоб зрозуміти, як дитина реагує на мене», - каже Наталя.

Година роботи нянею коштує 187 гривень. Але жінка каже, що треба бути готовим, що годин буде небагато.

«Доглядаю за дитиною тричі на тиждень зранку. Зараз ще маю дівчинку, яка відвідує молодшу школу після обіду. Взагалі таких дітей, які потребують опіки, стало більше. Щодня на сайті отримую мінімум одну пропозицію. У обов'язках няні прописано приготування їжі і прогулянки з дитиною. Ні в якому разі не маю права підвищувати голос. В будинках власників майже в кожній кімнаті встановлені камери», - додає жінка.

За місяць Натяля має близько 750 доларів заробітку.

 

Джерело: Газета по-українськи.
Telegram Channel