Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Чи скасують через коронавірус всеукраїнські учнівські олімпіади

Учнівських олімпіад не буде.

Фото з відкритих джерел.

Чи скасують через коронавірус всеукраїнські учнівські олімпіади

У дистанційній формі можуть відбутися лише Всеукраїнські учнівські конкурси

Міністерство освіти і науки скасувало проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з усіх навчальних предметів через зростання показників захворюваності на коронавірус.

Відповідний наказ відомства зареєстрований у Міністерстві юстиції.

Окрім того цього року також не будуть проведені турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності.

Для проходження всіх етапів олімпіад та турнірів дітям та вчителям необхідно пересуватися містом та областями, спілкуватися з іншими людьми, що збільшує ризик зараження та поширення коронавірусної хвороби.

Водночас у дистанційній формі можуть бути проведені Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін та конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт.

У Міністерстві освіти зазначають, що для проходження всіх етапів олімпіад та турнірів дітям та вчителям необхідно пересуватися містом та областями, спілкуватися з іншими людьми, що збільшує ризик зараження та поширення коронавірусної хвороби.

 

 

«Враховуючи поради освітян та рекомендації МОЗ щодо максимального обмеження контактів між людьми, було ухвалено рішення про непроведення учнівських олімпіад під час карантину», - повідомили у Міністерстві освіти.

В освітньому відомстві просять поставитися до цього рішення з розумінням.

Джерело: Освітa.ua
Telegram Channel