Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцькраді сказали, як вирішуватимуть проблему транспортного колапсу в місті

Транспортний колапс.

Фото з сайту місцевих петицій.

У Луцькраді сказали, як вирішуватимуть проблему транспортного колапсу в місті

У мерії пообіцяли 27 нових тролейбусів

Луцька міська рада відповіла на петицію щодо вирішення транспортної проблеми у місті, пов’язаної із обмеженнями щодо пасажирських перевезень, через що люди не можуть нормально добратися на роботу і з роботи – в години пік. 

Нагадаємо, у Луцьку 9 листопада зареєстрували петицію з проханням до Луцької міської ради розробити план заходів для вирішення транспортної проблеми через обмеження щодо перевезення пасажирів, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Відповідно до цієї постанови, пасажири можуть перебувати у громадському транспортному засобі лише на відведених місцях для сидіння.

Авторка петиції Наталія Грушка зазначила, що після запровадження електронного квитка та довготривалою зупинкою громадського транспорту з початку введення карантину, в Луцьку і так суттєво зменшилась кількість маршрутних таксі, окремі маршрути з приватних секторів та віддалених мікрорайонів міста взагалі відсутні. Лучанка зауважила, що ані приватні перевізники, ані  КП «Луцьке підприємство електротранспорту» у визначених умовах не забезпечило людей достатньою кількістю транспорту для перевезення пасажирів з дотриманням карантинних вимог. Вона звернулася до міської влади з проханням вирішити цю питання.  Просила не посилатися на листи до Кабінету міністрів Украни, а самостійно знайти шляхи вирішення проблеми, мовляв, якщо так триватиме й далі, то транспортного колапсу в місті не уникнути. 

«Усе це спричинило значні незручності для жителів Луцької громади, адже кожного дня, попри карантинні обмеження потрібно добиратися на роботу, везти дітей в школу, чи по інших нагальних потребах використовувати громадський транспорт. Але так як перевізники беруть лиш сидячі місця, це спричиняє значну необхідність пасажирів у громадському траспорті, так як сидячих місць у наявних у Луцьку перевізників не вистачає», – арґументувала авторка звернення. 

Вона навела приклад інциденту, що трапився у мікрорайоні Вишків з маршрутним таксі №26-а, де в автобус вранці зайшло більше пасажирів, аніж сидячих місць, і як наслідок поліція склала адміністративний протокол на водія та власника маршрутного таксі (сума штрафу чстановить понад 50 тисяч гривень). Через такі ситуації  власники маршрутів відмовляються від контрактів на перевезення.

 

У міській раді відповіли на петицію. 

«Враховуючи те, що перевезення пасажирів на період карантину здійснюються лише в межах сидячих місць, з вересня 2020 року збільшено кількість тролейбусів на маршрутах міста до 40 од., збільшено кількість автобусів на одну одиницю на маршрутах №25, №26, №28, №29. Відновлено роботу автобусного маршруту №19 (5 автобусів). З 30.11.2020 на міські маршрути буде залучено два автобуси пристосовані для перевезення пасажирів з інвалідністю загальною пасажиромісткістю 81 місце, з них 41 сидяче місце», – йдеться в офіційному документі.

 

Запевнили, що робота щодо збільшення пасажиромісць у автобусах буде проводитись надалі. Пообіцяли, що у 2021 році виїдуть 27 нових тролейбусів пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю. На період карантину перевізникам наголосили щодо необхідності мінімального інтервалу руху між автобусами, особливо у «години пік».

Джерело: Сайт місцевих петицій
Telegram Channel