Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В білій сукні та з червоною стрічкою: дівчина здійснила свою мрію на найвисокогірнішому озері України (Фото)

Молода дівчина здійснила свою мрію на найвисокогірнішому озері України.

Фото з фейсбук сторінки Ольги Склярчук.

В білій сукні та з червоною стрічкою: дівчина здійснила свою мрію на найвисокогірнішому озері України (Фото)

Минулої суботи в соціальній мережі Facebook користувачі активно поширювали допис Ольги Склярчук. І справді, світлини дівчини мало кого могли залишити байдужим

Вона у білій сукні з червоною стрічкою в руці каталася на ковзанах на замерзлому найвисокогірнішому озері України – Бребенескул, що на Рахівщині. Це озеро вважається найбільш високогірним в нашій країні, оскільки воно знаходиться на висоті 1801 метрів над рівнем моря. Станом на сьогодні пост Ольги набрав понад тисячу вподобань, 181 захопливих коментарі та сотні поширень, інформує «Я франківчанин».

Та що спонукало дівчину зробити такий подвиг, і як їй вдалося здійснити свою мрію? Про це Ольга Склярчук розповіла онлайн-журналу Varosh.

Дівчина наголошує, що поїхала туди не просто влаштувати фотосесію, а здійснити свою мрію – покататися на Бребенескулі.

Оля народилася в Чернівцях, але зараз мешкає в місті Яремче, що в Івано-Франківській області. Вона працює віддалено – створює ілюстрації та графічний дизайн. Ще у дитинстві дівчина почала займатися художньою гімнастикою, а також відвідувала чернівецьку школу аматорського фігурного катання. Починаючи з 2017-го року, Оля Склярчук три сезони працювала на Буковелі інструкторкою на ковзанці. А минулої зими вона поїхала на один зі словацьких курортів, де працювала лижним інструктором.

Ідея покататися на замерзлому озері з’явилася в Ольги ще кілька років тому. Крім того, вона любить походи в гори. Деколи дівчина навіть сама ходила у такі походи. Вона зрозуміла, що так можна поєднати два свої захоплення – похід в гори і катання на ковзанах. І саме такими красивими і незабутніми вийшли світлини, які нещодавно Ольга поширила в соцмережі – тендітна дівчина в білій сукні катається на ковзанах на крижаному озері, а позаду, на фоні видніються засніжені гірські вершини, які з усіх сторін оточують її. Не зайвою також є червона стрічка для художньої гімнастики, яку в руці тримає Ольга. Вона підсилює динаміку та збільшує контраст.

Читайте також: Волинський письменник пише книжки від руки й чути нічого не хоче про інтернет.

Для того, щоб зробити такі особливі знімки, не достатньо просто підготуватися до походу і піднятися в гори. Потрібно дочекатися сприятливої митті, яку можна легко опустити. Зокрема, мова йде про короткий період, коли осінь перетворюється в зиму. Тоді вдаряють перші морози, але ще немає сильних снігопадів, озеро замерзає, вкривається кришталевою кригою. Проте таку пору застанеш не кожного року. До прикладу, Ольга Склярчук кілька років поспіль приходила до озера Бребенескула і брала з собою ковзани та штатив. Вона хотіла покататися і зробити собі на згадку унікальні світлини. Та, на жаль, щоразу несприятливі погодні умови перешкоджали їй здійснити мрію. Але дівчина не здавалася і таки втілила у життя свою ідею. Цього року вона разом з фотографом дуже рано виїхали з Яремче, піднялися від бази Заросляк (12 км в один бік). На замерзлому озері Ольга каталася цілу годину, після чого вони зробили кілька світлин і повернулися.

«Я багато разів так ходила, і ковзани з собою тягала… Я і так багато ходжу в гори, тому мені це не було дуже в напряг. Цього року якось пощастило більше, але все одно озеро замерзло не дуже однорідно. Трохи холодно було кататися, але все одно сподобалося. Зранку було -8, вдень, думаю, було тепліше. Якщо активно рухаєшся, то нормально почуваєшся», - розповіла Оля Склярчук.

Дівчина наголошує, що поїхала туди не просто влаштувати фотосесію, а здійснити свою мрію – покататися на Бребенескулі.

 

 

Telegram Channel