Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зеленський запропонував писати слово «незалежність» із великої літери

«Робимо все для настання миру та повернення своїх територій».

Фото Гордон.

Зеленський запропонував писати слово «незалежність» із великої літери

Президент України Володимир Зеленський у день 29-ї річниці з дня проведення всеукраїнського референдуму про незалежність заявив, що слово»незалежність» треба писати з великої літери на знак «безмежної поваги до всіх, хто століттями за неї боровся»

Про це він написав у себе в Telegram-каналі 1 грудня. «Хоч це і не передбачено правилами правопису, але я гадаю, що слово «незалежність» варто писати з великої літери. На знак безмежної поваги до всіх, хто століттями за неї боровся, і як символ того, як багато вона для нас означає», – заявив Зеленський.

Хоч це і не передбачено правилами правопису, але я гадаю, що слово «незалежність» варто писати з великої літери.

У день референдуму, за словами Зеленського, більше ніж 28 мільйонів осіб стали одним потужним голосом українського народу.
«Щоб промовити на весь світ: «Ми хочемо й будемо жити у своїй державі – у вільній Україні». Згодом ми зрозуміємо, що здобуття незалежності не означає остаточного завершення боротьби. Що її потрібно захищати зі зброєю в руках, ціною власного життя. Ми робимо це сьомий рік поспіль. Робимо все для настання миру та повернення своїх територій», – підкреслив президент.
Головне сьогодні, на думку президента, полягає в тому, що Україна має все, щоб стати потужною і конкурентоздатною країною. «І Україна має всі шанси бути саме такою вже незабаром. Але це можливо за однієї простої умови – якщо всі ми разом докладемо для цього свої зусилля», – додав він.
Акт проголошення незалежності України було ухвалено 24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної Ради УРСР. На всеукраїнському референдумі 1 грудня того ж року рішення про проголошення незалежності підтримало 90,32% українців. Явка становила 84,18%.

Джерело: Гордон.
Telegram Channel