Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Батьки зі Стобихівки вимагають скасувати третю зміну і добудувати школу (Відео)

Батьки вимагають добудувати школу!

Фото Суспільного.

Батьки зі Стобихівки вимагають скасувати третю зміну і добудувати школу (Відео)

У березні 2018 селяни самотужки збирали гроші для будівництва нової школи у Стобихівці. 1 вересня 2018 року батьки не пустили дітей до школи. Ситуація повторилася і наступного навчального року. У листопаді 2019 таки розпочалося будівництво школи в селі Стобихівка Камінь-Каширського району

Мешканці села Стобихівка Камінь-Каширського району зібралися на мітинг біля облдержадміністрації у Луцьку. Зі слів учасників акції протесту, будівництво нової школи зупинилося минулого тижня, а в старій - діти ходять на навчання у три зміни.

Під облдержадміністрацією 1 грудня близько 40 людей розгорнули плакати з написами «Навчання у три зміни — це сором для України», «Майбутнє країни — діти, а їм потрібна школа» і вимагали продовження будівництва школи, повідомляє Суспільне Волині.

Камінь-Каширська районна адміністрація досі не виділила 10 мільйонів гривень на співфінансування будівництва.

«Припинили у минулий четвер. Приїхав камаз з цеглою і потім ми бачимо що поїхали під час обіду, а у вечері дізналися, що ніхто не буде будувати. Бригади, які були поїхали додому», - каже житель села Стобихівка Михайло Осадчук.

Директорка школи Юлія Сущ розповіла Суспільному, що нині в закладі навчається 274 дитини. Заняття відбуваються у три зміни.

 

До мітингувальників з облдержадміністрації ніхто не вийшов. Двоє представників самі пішли на перемовини з заступником голови Ігорем Чуліпою. Суспільному після розмови посадовець розповів: на стобихівську школу з держфонду регіонального розвитку додатково виділять майже 10 мільйонів гривень. Загальна вартість будівництва - 130 мільйонів гривень.

Зі слів заступника голови ОДА, Камінь-Каширська районна адміністрація досі не виділила 10 мільйонів гривень на співфінансування будівництва.

 

 

 

Нагадаємо, у березні 2018 селяни самотужки збирали гроші для будівництва нової школи у Стобихівці. 1 вересня 2018 року батьки не пустили дітей до школи. Ситуація повторилася і наступного навчального року. У листопаді 2019 таки розпочалося будівництво школи в селі Стобихівка Камінь-Каширського району.

 

Джерело: Суспільне.
Telegram Channel