Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Луцьку – перевіряють маршрутки: пасажирів, які платять готівкою, штрафують

За готівку – штраф!

Фото "Першого".

У Луцьку – перевіряють маршрутки: пасажирів, які платять готівкою, штрафують

Стартували кількаденні перевірки того, як люди платять за проїзд – готівкою чи картками

У середу, 2 грудня, перевірки відбуваються на трьох зупинках у центрі міста: біля готелю «Україна», біля ЦУМу та департаменту соцзахисту. Однак у наступні дні місця перевірок будуть змінювати.

Про це повідомляє «Перший».

Начальник міського управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов каже, що контролери Луцького підприємства електротранспорту працюють щодня. Але тепер залучили також працівників управління, муніципальну варту та представників перевізників.

Контролери мають спеціальні пристрої, які показують, чи платили за проїзд карткою нещодавно: як спеціальною від підприємства CityCard, так і звичайною банківською.

«Будемо перевіряти, поки не замерзнемо. Щодня – щонайменше до кінця тижня», – запевнив посадовець.

«Такі заходи направлені перш за все на те, щоб навчити перевізників і водіїв – готівки не повинно бути в міському транспорті. Ми з ними часто зустрічаємось, проводимо наради і пояснюємо», – каже Володимир Степанов.

Якщо людина платить за проїзд готівкою, це вважається порушенням. Такого пасажира можуть оштрафувати: на 80 гривень – у тролейбусах і 120 гривень – у маршрутках. Якщо порушник не має цих грошей з собою, штраф потім стягує поліція.

За словами начальника управління транспорту, 30-40% пасажирів все ще платить за проїзд готівкою.

 

 

 

«Ми це бачимо з камер відеонагляду. Чітко видно, хто дає водію готівку, а хто прикладає картку до валідатора», - пояснює Володимир Степанов.

Перевізникам, в яких водії приймають готівку від пасажирів, видають приписи. Після 3 приписів можуть розірвати договір з таким підприємцем.

Telegram Channel