Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На автовокзалі в Рівному людей труять невідомою речовиною, яку додають в каву

Невідомо, що підмішують у напій.

Фото PxHere.

На автовокзалі в Рівному людей труять невідомою речовиною, яку додають в каву

Нещодавно до реанімації Рівненської обласної лікарні доставили 30-річного отруєного хлопця в комі. І він такий – вже п’ятий за рахунком

 Нещодавно погано стало відвідувачу, який щось випив з незнайомцем, розповідає пані Євгенія, яка працює на автовокзалі. 

 Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Останній пацієнт розповідає, що його пригостили кавою і ніби був смак коньяку. Його привезли сюди до нас в приймальню вже в стані коми.

«Підходять до чоловіків, які із сумками повертаються із заробітків, та пропонують випити якоїсь кави, десь погрітися, там щось підсипають», - говорить пані Євгенія.

«Це вже п'ятий з отруєннями невідомою речовиною», - коментує заступник головного лікаря Рівненської обласної лікарні Олександр Нестеренко.

І всі з автовокзалу, кажуть у лікарні. Симптоматика схожа: запаморочення, втрата свідомості.

«Останній пацієнт розповідає, що його пригостили кавою і ніби був смак коньяку. Його привезли сюди до нас в приймальню вже в стані коми», - зазначає Олександр Нестеренко.

Мати постраждалого Тетяна Маринич каже, що сина пограбували.

30-річний Роман мав їхати на заробітки до Польщі, кажуть його родичі. Чекаючи автобус, розговорився з нібито іншим подорожнім. Той запропонував кави, після якої Роман і опинився в реанімації. Це дуже схоже на отруєння клофеліном, припускають медики. Це препарат для зниження тиску. Алкоголь його дію ще підсилює.

«Стан дуже серйозний, бо при низькому артеріальному тиску може наступити зупинка серцевої діяльності, дихання. Пощастило цим пацієнтам, що вони лишилися живі», - зауважує заступник головного лікаря Рівненської обласної лікарні.

Нині патрульні на автовокзалі пильнують не тільки за громадським порядком та дотриманням карантинних вимог. Слідчі ж уже відкрили два провадження за крадіжки тут. А ще хочуть провести експертизу, чим же труїлися тут люди.

Нагадаємо, у Польщі в аварії загинув хлопець з Горохівщини.

«Говоримо про алкогольні напої неякісні, навіть сурогатні, але не виключаємо наявність якихось сильнодійних препаратів», - каже Олександр Панасюк, заступник керівника Нацполіції Рівненської області.

За крадіжки зловмисникам загрожує до 3 років за ґратами. Однак у цьому випадку після розслідування можлива і серйозніша кримінальна стаття. 

«Ми ж не виключаємо тілесні ушкодження внутрішніх органів від сильнодіючих препаратів», - каже Олександр Панасюк 

Telegram Channel