Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Через тиждень у Луцьку на маршрути виїдуть ще три великих автобуси

Лучанам не вистачає транспорту.

Фото ілюстративне.

Через тиждень у Луцьку на маршрути виїдуть ще три великих автобуси

У міській раді вирішували, як поліпшити ситуацію з перевезенням пасажирів

За останніх два місяці на маршрути міста Луцька додатково вийшло 12 транспортних засобів. Додалося також два нових тролейбуси. Однак, і цього недостатньо, щоб забезпечити належний довіз пасажирів в години пік, дотримуючись постанови Кабінету Міністрів України, коли перевозити дозволяють лише ту кількість людей, скільки наявних посадкових місць в громадському транспорті.

Про це йшлося 4 грудня на зустрічі міського голови Ігоря Поліщука з перевізниками.

Мер зазначив, що нині є величезна напруга серед мешканців міста та населених пунктів з громад, що приєдналися до Луцька, пов’язана з тим, що люди змушені довго чекати транспорт, аби доїхати до роботи чи добратися до школи.

«Люди, чекаючи транспорт на зупинках, ще більше наражаються на захворювання. На вулиці вже прохолодно, тому довго чекати автобусів небезпечно для здоров’я, – зауважив Ігор Поліщук.

Він розповів, що підписав лист Прем’єр-міністру України з обґрунтуванням, чому цього не треба робити, і звернувся з проханням дозволити перевозити в громадському транспорті ту кількість пасажирів, яка передбачена технічним паспортом. За його словамии, сьогодні відбудеться  селекторна нарада усіх міських голів України з Денисом Шмигалем, де будуть порушувати це питання.

Реклама Google

 

Начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов звернувся до луцьких перевізників з проханням випускати на маршрути максимальну кількість транспорту, яка записана в договірних умовах. Якщо ж є можливість додаткового, то в міській раді підуть їм на зустріч і зроблять усе необхідне, щоб на вулицях побільшало маршруток.

Перевізники з розумінням поставились до обговорення проблеми і сказали, що намагатимуться піти на зустріч луччанам. Вже чеез тиждень на маршрути, які обслуговує ТОВ ВТП «Санрайз», виїде три великих автобуси. У мерії також пообіцяли, що коли вилікуються від коронавірусу частина водіїв Луцького підприємства електротранспорту, то й тролейбусів на вулицях міста побільшає.

 

Зустріч з перевізниками.
Зустріч з перевізниками.

 

 

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel