Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На межі колапсу: на Рівненщині лікарні забиті хворими з коронавірусом, лікарів не вистачає, кисню немає

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

На межі колапсу: на Рівненщині лікарні забиті хворими з коронавірусом, лікарів не вистачає, кисню немає

У Рівненській області є лікарні, де зайнято 100% ліжок для хворих коронавірусом. Однак є й такі, де зайнята тільки половина місць. Причина - в області погано організована логістика госпіталізації пацієнтів

Рівненська область опинилася на межі колапсу. Як і в багатьох інших регіонах України, тут катастрофічно не вистачає кисню для хворих на COVID-19 пацієнтів. Чиновники кажуть, що у них приготовлено 1500 ліжок для пацієнтів, але волонтери стверджують, що насправді далеко не до всіх з них підведений кисень. А подихати ним можна тільки по черзі.

Заступник головного лікаря Сарненської центральної районної лікарні Віталій Роєнко каже, що в їхній реанімації стабільно зайнято 100% місць.

Як пише OBOZREVATEL, в регіоні спотворюється статистика щодо померлих від вірусу. Людей з низькою сатурацією виписують додому і залишають сам на сам з проблемою нестачі кисню. І якщо людина вмирає, то в довідці про смерть ніхто не вказує, що він був хворий коронавірусом.

Реклама Google

У Рівненській області є лікарні, де зайнято 100% ліжок для хворих на коронавірус. Однак є й такі, де зайнято тільки половину місць. Причина – в області погано організовано логістику госпіталізації пацієнтів.

До того ж далеко не всі керівники лікарень згодні з тим, щоб на базі їхніх установ розгортали шпиталі для хворих на COVID-19. Наприклад, категорично проти цього виступили в міському управлінні охорони здоров'я.

У Рівному не хочуть віддавати під госпіталь центральну міську лікарню. Чиновники мотивують це тим, що в лікарні працює неврологічне, щелепно-лицьове відділення, які дуже потрібні. А також у лікарні досі не подумали про те, щоб забезпечити пацієнтів киснем. Тут усього 80 пунктів за виділеного під коронавірус 241 місця.

Водночас в області не вистачає місць для госпіталізації. Тому недавно тут вирішили перепрофілювати ще кілька медустанов під лікування хворих на коронавірус. Крім Рівненської міської лікарні, йдеться про Дубенську, Костопільську, Сарненську, Рокитнівську центральні лікарні.

Заступник головного лікаря Сарненської центральної районної лікарні Віталій Роєнко каже, що в їхній реанімації стабільно зайнято 100% місць. Хворих багато.

«У нас на сьогодні 80 хворих, з них 15 – важкі. Кисневих концентраторів достатньо, а ось кисневі точки в грудні будемо проводити додатково. Але поки у нас не було ситуації, що потрібно вибирати кому дати кисень, а у кого забрати», – запевняє Роєнко.


 

Telegram Channel