Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Директор фабрики ялинкових прикрас пояснив, чому вони друкували на кульках лого російської армії

Співробітники підприємства, вочевидь, не надто протестували.

Фото Сергія САВЧЕНКА.

Директор фабрики ялинкових прикрас пояснив, чому вони друкували на кульках лого російської армії

Раніше екскурсовод Сергій Савченко на своїй сторінці у Facebook написав пост про те, що у художньому цеху фабрики ялинкових прикрас у Клавдієвому Київської області виготовляють вироби для армії Росії

В.о. голови правління Клавдієвської фабрики ялинкових прикрас Павло Гукасов відреагував у фейсбуці на повідомлення про виготовлення іграшок з логотипом армії Російської Федерації, передає УП.

Нагадаємо Сергій Савченко попросив розповсюдити інформацію про інцидент у мережі.

Реклама Google

За останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку.

Він також розповів, що на підприємстві заборонено здійснювати фото- і відеозйомку. А до тих, хто наважується зняти відео, охорона і працівники ставиться агресивно.

Крім того, Савченко на підтвердження своїх слів виклав відео з цеху.

У свою чергу представник керівництва фабрики Гукасов запевнив, що після оприлюднення такої інформації тираж ялинкових прикрас з логотипом російської армії вже ліквідовано.

За його словами, у зв'язку з короткою сезонністю бізнесу та в боротьбі за ринок з китайськими виробниками «за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку» і частина річної продукції фабрика поставляла в Росію. Частково співпрацю з РФ він пояснив тим, що «історично склалося так».

Читайте також: Володимир Зеленський вважає, що сучасна українська армія була побудована завдяки волонтерам.

Гукасов зокрама написав: «Через те, що співробітники не були проінструктовані мною не брати замовлення подібного формату, почали його виконання без усякого сумніву. І тільки конфліктна ситуація дозволила мені взяти безпосередню участь у відхиленні від виробництва даного замовлення.

Дана конфліктна ситуація дала мені поштовх до зміни налаштувань системи і надалі всі замовлення будуть безпосередньо проходити цензурний та етичний контроль.

Я поділяю обурення громадськості і приношу свої вибачення щодо даної ситуації і сподіваюся на відновлення теплого ставлення до імені та колективу фабрики».

Telegram Channel