Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В’язень Лук’янівського сізо став мільйонером. Промишляв шлюбний аферист та шахрай і на Волині

Гастролював зловмисник по всій Україні.

Фото: Національної поліції.

В’язень Лук’янівського сізо став мільйонером. Промишляв шлюбний аферист та шахрай і на Волині

Кілька тюремних термінів в Молдові і Україні, втеч з в’язниці і суду, не один мільйон, які правоохоронцям так і не вдалося виявити - результат діяльності 34-річного Олександра Б. - мільйонера, шахрая, шлюбного афериста

Як повідомляють «Факти», навіть стіни Лук'янівського СІЗО в Києві не стали перешкодою для його махінацій - знову перебуваючи під слідством «полковник» і «співробітник Адміністрації президента» зумів налагодити «бізнес» і заробити черговий мільйон не виходячи з камери, інформує UAINFO.org.

Заарештований два з половиною роки тому шахрай за допомогою мобільного телефону реєструвався на сайтах знайомств. Що перебуває в СІЗО не вказував. Представляючись то акціонером іноземних банків, то співробітником Офісу президента, Олександр онлайн і по телефону «спокушав» заможних жінок, а ті готові були вийти заміж, навіть не побачивши нареченого наживо. Аферистові весь час вдавалося переконати жінок в серйозній і солідній причині своєї відсутності, повідомили «Фактам» в прокуратурі Києва. Таким же чином чоловік знайомився і з ріднею «наречених». Жертвам він пропонував почати спільний бізнес, і ті переводили йому гроші, а також передавали золоті прикраси (обручки).

Співробітники кіберполіції і Лук'янівського ізолятора змогли перервати «бізнес» Олександра Б. Як докази в камері були вилучені телефон і сім-карта з дуже красивим мобільним номером з безліччю однакових цифр. Втім, в інтернет з вилученого телефону виходити не можна, тому слідству належить встановити, як саме Б. заходив на сайти знайомств і в соцмережі, хто допомагав йому отримувати золото і гроші. В даний час встановлено п'ять потерпілих, яким завдано збитків в 1,3 мільйона гривень. Не виключено, що це далеко не всі встановлені жертви.

Нагадаємо, в Молдові Олександр Б. отримав десять років за шахрайство в особливо великих розмірах. Але у вересні 2012 року 26-річний ув'язнений втік з в'язниці і, переправившись в Одеську область під ім'ям майора міліції Олександра Попова, став пропонувати довірливим одеситам задешево авто бізнес-класу. Отримавши аванси за неіснуючі автомобілі, чоловік втік на Волинь, де «привласнив» собі звання підполковника і продовжив шахрайську схему. Надалі аферист доріс до «полковника» і «співробітника Адміністрації президента» і розширив «бізнес» (пропонував різні товари в промислових масштабах нижче собівартості, а також зайнявся шлюбними аферами). Одна з потенційних дружин навіть народила Олександру дитини. Гастролював громадянин і в інших областях - зокрема, займався шлюбними аферами на курортах Херсонської області.

Отримавши аванси за неіснуючі автомобілі, чоловік втік на Волинь, де «привласнив» собі звання підполковника і продовжив шахрайську схему.

Шахрай заробив мільйони доларів, але був заарештований і в 2014 році засуджений до 8 років позбавлення волі. Він обіцяв повернути всі гроші потерпілим, але цього не сталося. Де чоловік сховав здобуте, правоохоронці так і не з'ясували. А після закінчення половини терміну в 2017 році Олександр вийшов на волю і продовжив «бізнес» в Україні, незважаючи на те, що повинен був бути висланим в Молдову. Як розповіло виданню джерело в правоохоронних органах, для екстрадиції громадянина Молдови та сторона повинна була направити запит в Україну, але за сім років після того, як наше МВС повідомило молдавським колегам про затримання втікача, ті нічого не зробили.

У 2018 чоловіка знову заарештували за ряд афер в Києві, але Олександр знову втік за допомогою поліцейського, який конвоював його в суд: той вирішив пообідати із заарештованим у ресторані, а потім поїхати в баню до повій. І поки поліцейський був з «дівчинкою», Б. поїхав на раніше зняту квартиру. Незабаром обидва були затримані. Поліцейського незабаром засудили до п'яти років позбавлення волі, а Олександр Б. очікує вироку в Лук'янівському СІЗО. Раніше аферистові інкримінувалося сім епізодів шахрайства в особливо великих розмірах, тепер до них додасться ще не менше п'яти.

Telegram Channel